Main 1727185101744
03.10.2024.

Završno Događanje Projekta MEET: “Trust is a Two-Way Street: Bridging Youth and Democracy”

Podijeli:

3. listopada 2024. godine sudjelovali smo na završnom događanju projekta MEET pod nazivom “Trust is a Two-Way Street: Bridging Youth and Democracy”. Ovaj projekt imao je za cilj osvjestiti važnost sudjelovanja mladih u demokratskim procesima i razvijanje međusobnog povjerenja između mladih i političkih institucija. Fokus samog projekta bio je na izborima za EU parlament, no i općenito participacije mladih.

Završni događaj nije samo obilježio kraj MEET projekta, već je također pružio priliku za refleksiju i razmjenu najboljih praksi među sudionicima. Sudionicima je omogućeno dijeljenje svojih iskustava i vizija, što će poslužiti kao inspiracija za buduće akcije usmjerene prema značajnom sudjelovanju mladih u demokratskim procesima.

Tijekom događanja, Mreža mladih Hrvatske sudjelovala je u evaluaciji projektnih rezultata te predstavljanju uspjeha i dobrih primjera iz svih partnerskih zemalja. Ova suradnja bila je ključna za razumijevanje različitih pristupa i strategija koje se koriste za osnaživanje mladih i njihovo uključivanje u donosiocima odluka.

Nakon projektnog dijela, uslijedila je zanimljiva panel rasprava pod nazivom „Trust is a Two-Way Street: Bridging Youth and Democracy“. Na panelu su sudjelovali istaknuti gosti, uključujući:

Ova panel rasprava je otvorila važna pitanja o tome kako mladi mogu aktivno sudjelovati u oblikovanju politike koja utječe na njihove živote. Događaj je bio izuzetan način za završetak projekta MEET, ali i početak novih razgovora o tome kako graditi jaču i uravnoteženiju demokraciju koja uključuje glasove mladih.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.