Main 405885715 740424118130908 7577136944135131511 n
28.11.2023.

U Zadru održan trening "Vijeće učenika i građanska participacija mladih"

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske uspješno je održala besplatni trodnevni trening (edukaciju) naziva „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ koji se održao od 22. do 24. listopada 2023. godine u Zadru.

Na treningu je sudjelovalo 10 školskih timova srednjih škola i učeničkih domova s područja Primorske Hrvatske, ukupno 10 učenika_ca i 10 koordinatorica/voditeljica Vijeća učenika.

Sudionici_ce treninga izrazili su neopisiv interes za temu i iznimno zadovoljstvo stečenim znanjima i vještinama vezanim uz spoznavanje mogućnosti Vijeća učenika te kako ista mogu preuzeti jaču odgovornost za pozitivne promjene na razini njihove škole/učeničkog doma i lokalne zajednice.

Dodatna vrijednost trodnevnog treninga je i direktno učenje o neformalnim oblicima metoda i primjenjivanje istih u rad Vijeća učenika. Osim toga, kurikulum ovoga treninga ove je godine dobio oznaku SKOCKANO čime je ocijenjen kao uspješan i kvalitetan program neformalnog obrazovanja.

Cilj je treninga osnažiti ulogu i rad vijeća učenika, educirati mlade te nastavno i stručno osoblje srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova o građanskoj participaciji mladih i Dijalogu EU s mladima kako bi se povećala motivacija za njegovu provedbu i shvatila važnost uključivanja mladih u procese donošenja odluka i politika za mlade.

Trening su vodile trenerice i zaposlenice Mreže mladih Hrvatske, Srđana Šimac, mag. psych., i Ivona Šimunović, a isti je organiziran u okviru projekta „Supporting young people in creating opportunities for their personal and professional growth and democratic empowerment“ kojeg provodi MMH uz financijsku podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.