Main slike  11
28.03.2023.

Trening za 10 vijeća učenika srednjih škola i učeničkih domova

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske održala je trodnevni trening „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ u Slavonskom Brodu od 22. do 24. ožujka 2023. godine.

Na trodnevnom treningu sudjelovalo je 10 školskih timova srednjih škola i učeničkih domova s područja Istočne Slavonije, ukupno 10 učenika_ca i 10 koordinatorica/voditeljica Vijeća učenika.  

Cilj treninga bilo je umrežavanje i povezivanje, jačanje Vijeća učenika, učenje o važnosti građanske participacije, ljudskim pravima te o Dijalogu EU-a s mladima, mehanizmu dijaloga između mladih osoba i donositelja odluka. Sudionicima_cama se posebno svidjelo učenje i usvajanje važnosti Europskih ciljeva za mlade te nova znanja o pravima mladih.

Sudionici_ce treninga su bili iznimno zadovoljni dobivenim novim znanjima i vještinama vezanim uz spoznavanje koje su mogućnosti Vijeća učenika te kako ista mogu preuzeti jaču odgovornost za pozitivne promjene na razini njihove škole/učeničkog doma i lokalne zajednice. Dodatna vrijednost trodnevnog treninga je i direktno učenje o neformalnim oblicima metoda i primjenjivanje istih u rad Vijeća učenika što su isticale i koordinatorice i učenici_ce.

Trening su vodile trenerice i zaposlenice Mreže mladih Hrvatske, Josipa Tukara Komljenović, mag. soc. i Srđana Šimac, mag. psych., a isti je organiziran u okviru projekta „Supporting young people in creating opportunities for their personal and professional growth and democratic empowerment“ kojeg provodi Mreža uz financijsku podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.