28.10.2016.

Treći kvartalni tematski osvrt o položaju mladih na tržištu rada : Kako poboljšati mjere aktivne politike zapošljavanja?

Podijeli:

 

 

Tema prvog kvartalnog izvještaja bila je upoznavanje s mladima u NEET statusu odnosno onima osobama koji nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja te koji nisu zaposleni. U njemu smo pokazali koje su najugroženije skupine mladih na hrvatskom tržištu rada te smo usporedili Hrvatsku s drugim europskim državama.


U drugom kvartalnom izvještaju bavili smo se najznačajnijom mjerom aktivne politike zapošljavanja, a to je Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, skraćeno: SOR. Prikazali smo kako se ta mjera koristila i mijenjala tijekom perioda od kada je uvedena 2010. godine do danas, kada je uslijed velikog broja promjena unutar zakonodavnog i institucionalnog okvira SOR otvoren širokoj bazi novih korisnika. 

 

U ovom kvartalnom izvještaju ćemo predstaviti prijedloge poboljšanja mjera aktivnih politika zapošljavanja. Ovaj dokument nastao je kao rezultat višegodišnjeg zagovaračkog rada Mreže mladih Hrvatske u području aktivne politike zapošljavanja, kao i reakcija na recentne istraživačko-analitičke radove. U izradi dokumenta konzultirani su, među ostalima, predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca te Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

 

 

Kompletan izvještaj možete pronaći na sljedećoj poveznici: Treći kvartalni tematski osvrt o položaju mladih na tržištu rada : Kako poboljšati mjere aktivne politike zapošljavanja?

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.