Main 274263514 3116260275277786 8869946560664332368 n
24.02.2022.

Solidarno s Ukrajinom!

Podijeli:

MREŽA MLADIH HRVATSKE U SOLIDARNOSTI S UKRAJINSKIM NARODOM!

 

Stojimo uz Ukrajinu i naše kolege i prijatelje iz ukrajinskog vijeća mladih (NYCU) i pridružujemo se njihovom apelu za mir i očuvanje suvereniteta Ukrajine. Prizori mobilizacije ruskih snaga i napada na teritorij Ukrajine izazivaju u nama strah od rastućeg pritiska autokratskih režima i bojazan za živote i sigurnost ukrajinskog naroda.

Stava smo kako mir nije samo odsustvo rata i nasilja, već osjećaj sigurnosti i vjere u bolju budućnost za sadašnje i generacije koje nam slijede. U solidarnosti smo s ukrajinskim narodom koji bježi iz zemlje u strahu od smrti i nasilja te pozivamo na mirovni sporazum i povlačenje ruskih vojnih snaga iz Ukrajine, kao i povlačenje priznanja Luganska i Donjecka.

Budućnost svake zemlje ovisi o mladim ljudima koji u toj zemlji žive. Želimo da se djeci i mladima omogući da odrastaju u zemlji bez bojazni od rata, nasilja i diskriminacije!

Zajedno s Ukrajinom za mir i slobodu želimo bezuvjetno poštivanje ljudskih prava i prava na život i mir! Pozivamo nacionalne i međunarodne institucije i organizacije na ujedinjavanje u naporima za mir i podršku Ukrajini u ovom napadu na suverenitet države.

Apeliramo na hrvatsku Vladu i politiku da pokažu solidarnost i brigu za sve one kojima će podrška i pomoć u obliku zbrinjavanja biti potrebna.

 

 

Operativni i upravni tim Mreže mladih Hrvatske

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.