Main whatsapp image 2020 07 24 at 12.23.04
24.07.2020.

Sastanak predstavnika/ica OCD-a s Predsjednikom Zoranom Milanovićem

Podijeli:

U petak 24. srpnja predstavnici/e inicijative Za snažno civilno društvo i platforme CROSOL sastale su se na Pantovčaku s Predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. Predstavnice su ovaj sastanak iskoristile da Predsjednika upoznaju s problemima i izazovima s kojima se susreću organizacije civilnog društva danas u Hrvatskoj vezano uz njihovu održivost i institucionalnu podršku. Osim toga, s teškoćama s kojima se susreću prilikom predstavljanja naše zemlje u međunarodnim i europskim tijelima.

Naglasak je stavljen na ugrožavanje opstojnosti sektora civilnog društva do kojeg dolazi zbog narušavanja institucionalnog okvira i sustava financiranja iz javnih i europskih sredstava posljednje 4 godine.

Također, dio sastanka bio je posvećen bdućem djelovanju i potrebi uvažavanja autonomije civilnog društva. To se poglavito odnosi na donošenje odluka u Savjetu za razvoj civilnog društva te izborima u međunarodna tijela, poput nedavnog imenovanja u Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO).

Sastanku su prisustvovali: Blaženka Sečkar, Branka Mrzić Jagatić, Kristijan Kovačić, Nikola Tadić, Vesna Teršelič, Željka Leljak Gracin te naš Josip Miličević.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.