13.09.2017.

Reakcija na ukidanje emisije „Hrvatska uživo“

Podijeli:

Poštovani,

 

u ime Mreže mladih Hrvatske, čiji se rad temelji na  zagovaranju i promicanju interesa i dobrobiti mladih na načelima tolerancije, razumijevanja te poštivanja njihovih prava i potreba, dužnost nam je reagirati na donesenu Odluku o ukidanju emisije HRT-a „Hrvatska uživo“. Prateći novosti proteklih dana, koje se odnose na promjene u programu HTV-a malo je reći da smo iznenađeni odlukom da emisiju „Hrvatska uživo“ zamijeni „Kod nas doma“ koja se opisuje kao „malo gastronomije, malo mode, dizajna i moderne psihologije“. Snažno stojimo pri stavu da je emisija „Hrvatska uživo“ od javnog interesa u informativnom programu, koja građanima i građankama služi ne samo kao servis informiranja već daje prostor onima s margine našeg društva da se njihov glas čuje, a dakako i jedna je od rijetkih koja obuhvaća važnu životnu tematiku raznolikih područja poput sustava socijalne skrbi i zdravstva, civilnog društva i kulturnih sadržaja.

 

Smatramo da je ovakav potez zakidanje javnosti, građana i građanki Republike Hrvatske, u pogledu transparentnog informiranja i ravnopravnosti stoga upućujemo odlučan zahtjev da se odluka vodstva HRT-a o ukidanju emisije „Hrvatska uživo“ raspravi prvom prilikom tijekom Sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora.

 

Ova emisija bila je jedna od rijetkih kanala kroz koje se i glas mladih mogao čuti, gdje se razgovaralo o njihovim potrebama i gdje su se donosile lijepe vijesti o njihovim uspjesima. Za modu, dizajn i modernu psihologiju imamo YouTube.

 

S poštovanjem,

 

Josip Miličević,
predsjednik Mreže mladih Hrvatske

 

PDF

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.