Main rsm a 1
18.02.2020.

Poziv: Rasprava o prijedlogu Nacionalnog programa za mlade 2020.-2024.

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske poziva vas na raspravu o prijedlogu Nacionalnog programa za mlade 2020. - 2024., koji je trenutno otvoren za savjetovanje s javnosti.

Nacionalni program za mlade (NPM) ključni je dokument za organizirano djelovanje mladih u Hrvatskoj, tj. okvir unutar kojeg se pokušava odgovoriti na potrebe mladih te na to što im udruge mladih i za mlade mogu ponuditi. Ali, postiže li to NPM? Odgovara li na stvarne potrebe mladih i to na najbolji mogući način? Treba li nam politika namijenjena mladima koja kombinira interdisciplinarni i višesektorski pristup kompleksnim potebama mladih ili nam trebaju uže, ciljane intervencije samo namijenjene mladima? Ovo su pitanja na koja želimo odgovoriti.

 

Zbog toga potičemo i mlade te predstavnike organizacija mladih i za mlade, a i osobe koje rade s mladima da nam se pridruže u raspravi.

 

Rasprava je otvorena za javnost te je planirana za 21. veljače u dvorani Kuće ljudskih prava u Zagrebu (Selska cesta 112c) s početkom u 12 sati.

 

Uvod u sadržaj dat će:

 

- dr. sc. Nikola Baketa, istraživač na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu te autor evaluacije implementacije Nacionalnog programa za mlade 2014. - 2017.

- Josip Miličević, predsjednik Mreže mladih Hrvatske, član radne skupine za izradu NPM-a

- prof. dr. sc. Vedrana Spajić-Vrkaš, Filozofski fakultet u Zagrebu, koautorica Nacionalnog programa za mlade 2014. - 2017.

Raspravu će moderirati članica Upravnog odbora MMH Branimira Penić.

 

Sudjelovanje na događaju je otvoreno uz najavu putem obrasca: https://forms.gle/bKhUcki9nbmzsy216

Poveznica na Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/211617049879751/

 

Osim rasprave, podsjećamo da je javno savjetovanje prijedloga NPM-a otvoreno do 21. veljače, do kraja dana te dostupno preko sustava E-savjetovanje ovdje: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=13290

--------------------------------------------

Ovaj događaj organiziran je u sklopu programa “Centri znanja za društveni razvoj” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.