Main img 7239
03.06.2024.

Radionica i Javna Debata "Izbori, Mladi, EUropa!"

Podijeli:

Prošlog tjedna, Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL) u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske organizirala je radionicu i javnu debatu pod nazivom “Izbori, Mladi, EUropa!”. Događaj se održao u utorak, 28. svibnja 2024. godine u Kući Europe u Zagrebu (Ul. Augusta Cesarca 4-6), s početkom u 12 sati.

Radionica je okupila mlade iz cijele Hrvatske kako bi raspravljali o važnosti izbora i aktivnom sudjelovanju mladih u političkom životu Europske unije. Nakon radionice, održana je javna debata u kojoj su kandidati za Europski parlament razgovarali o politikama i prilikama za mlade. Debatu je moderirao Leo Barišić iz Hrvatskog debatnog društva. Među sudionicima su bili predstavnici različitih političkih opcija, uključujući Daliju Orešković (DO i SDP), Bornu Loza (Možemo!) i Ninu Skočak (GenZ).

Debata je pružila priliku za otvoreni dijalog između mladih i političkih predstavnika, s ciljem poticanja veće uključenosti mladih u demokratske procese te povećanja njihove svijesti o mogućnostima koje nudi Europska unija.

Za sve koji nisu bili u prilici sudjelovati, snimka debate dostupna je OVDJE

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.