24.01.2018.

Pročitaj 8. Bilten Studija o mladima za mlade!

Podijeli:

Studiji o mladima za mlade su neformalni program koji Mreža mladih Hrvatske provodi od 2009. godine. Oni predstavljaju primjer inovativnog, interdisciplinarnog, izvaninstitucionalnog učenja o mladima i za mlade koji nastoji osnažiti mlade za aktivan građanski doprinos temeljen na vrijednostima zaštite ljudskih prava i promicanja demokratske političke kulture. 

 

Studiji se sastoje od intenzivnog višemjesečnog edukacijskog programa utemeljenog na participativnom i iskustvenom učenju, dok s druge strane ima izraženu i snažnu praktičnu komponentu koja se najjasnije ogleda u aktivističkim i istraživačkim zadacima.

 

U 8. Biltenu ''Mladi o mladima...'' predstavljeni su radovi polaznika generacije 2016./2017. kroz koje su istraživali potrebe mladih u svojim lokalnim zajednicama te su učili kritički promišljati o metodama i mogućnostima djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politika za mlade i pozitivne društvene promjene.

 

Polaznici su pisali o različitim zanimljivim temama kao što su inkluzija mladih koji su u riziku od socijalne isključenosti; građanski odgoj i obrazovanje iz perspektive glazbenika, motivacija za volontiranje i utjecaj samog volontiranja na kvalitetu života mladih, mentalno zdravlje iz perspektive mladih i stručnjaka, migracije mladih, participativnost mladih te njihovo provođenje slobodnog vremena.

 

Sigurni smo da će svatko od vas pronaći pokoji zanimljiv i koristan podatak o mladima iz različitih lokalnih sredina i da će vam tekstovi polaznika Studija približiti njihovu društvenu zbilju! I za kraj, nadamo se da će vas neki od njih inspirirati i potaknuti da i sami propitkujete spomenute teme i otvorite dijalog s mladima! 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.