Main mladi
19.08.2020.

Predstavljanje rezultata istraživanja o tome kako se život mladih u Hrvatskoj promijenio ulaskom i članstvom Hrvatske u EU

Podijeli:

Nedavno je Hrvatska završila s predsjedanjem EU te je obilježila sedam godina članstva u EU. Tijekom tih sedam godina mnogo se toga promijenilo, neki su otišli iz EU, promijenile su se neke stranke i politike, promijenili su se zakoni i odluke.

Kako mladi vide te promjene, je li lakše ili teže naći kvalitetan posao ili pristupačno stanovanje? Jesu li se obrazovne i socijalne politike poboljšale u stvarnosti ili samo na papiru?

Predstavljanje rezultata istraživanja o tome kako se život mladih u Hrvatskoj promijenio ulaskom i članstvom Hrvatske u EU te percepcijama mladih o tim promjenama će se održati u četvrtak, 20. kolovoza 2020. s početkom u 11h putem ZOOM-a.

Nakon kraćeg predstavljanja rezultata pridružite se našim gostima u raspravi o rezultatima, ali i općenito o tome kako mladi vide različite politike kao i samu EU.

U raspravi će sudjelovati:
Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu)
Marko Boko (Ured EP u RH)
te predstavnici partnera na projektu, Mreže mladih Hrvatske te Varaždinskog underground kluba.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo Vas da ispunite ovu kratku prijavu kako bi dobili zoom link!!: https://forms.gle/VCaDDUMqorAi1awE8

Online konferencija se organizirana kao završna aktivnost projekta „7 godina u EU – Što mladi imaju od toga?“ koji je financiran u sklopu projekta “Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu - projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”, financiranog od strane Europske unije, a kojeg provode finska platforma za nevladine organizacije Fingo, rumunjska platforma FOND, hrvatska platforma CROSOL i CONCORD, Europska konfederacija nevladinih organizacija za pomoć i razvoj.

Projekt "7 godina u EU - Što mladi imaju do toga?" se provodi u partnerstvu s Udrugom mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.).

                      

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.