Main thumb mmh
25.03.2024.

Predizborni zahtjevi Mreže mladih Hrvatske

Podijeli:

Lijek za političku apatiju? Konkretna rješenja za probleme mladih

Predstavnici Mreže mladih Hrvatske uputili su u javnost šest detaljno predstavljenih preporuka, koje se tiču najvažnijih izazova u životu mladih osobakvalitetnog obrazovanja, stambenog osamostaljivanja, položaja na tržištu rada te participacije u društvu. 

U superizbornoj godini smatramo da je posebno važno uzeti u obzir i adresirati potrebe mladih u političkim programima, zbog čega smo za svaku od preporuka dali konkretne podatke o trenutnoj situaciji te argumentirali kako i zašto bi implementiranje tih mjera utjecalo na položaj mladih u društvu.

"Brojna istraživanja u području mladih kao i većina direktnog rada s mladima, Mreže i njenih članica, potvrđuju da su teme poput stanovanja, obrazovanja i zapošljavanja u samom vrhu prioriteta kod mladih osoba. Ista ta istraživanja često ukazuju da mladi ne vjeruju strankama i političarima zato jer smatraju da ne pričaju o temama od interesa mladih. Sada je prilika da stranke jasno pokažu, svojim riječima i djelima, da se žele obratiti mladima”, poručio je glavni tajnik Mreže mladih Hrvatske, Josip Miličević.

Osim zahtjeva, MMH će kroz nadolazeće tjedne analizirati programe svih stranaka, pratiti istupe vodećih stranačkih kandidatkinja i kandidata te analiza izbornih lista.

Cilj svih ti radnji jest dobiti detaljni pregled koje su stranke pričale o mladima, što su im obećavale te jesu li dali priliku vlastitim mladim članovima stranke. Rezultate ćemo objavljivati na društvenim mrežama s ciljem informiranja mladih, ali i općenito javnosti o položaju mladih u predizbornoj kampanji. 

Snimku zahtjeva možete pogledati i na našem youtube kanalu, dok je lista Zahtjeva dostupna niže u privitku.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.