Main unicef poziv na trening fb post  560   420 px  web
20.09.2023.

POZIV za prijavu na trening "Vijeće učenika i građanska participacija mladih"

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske organizira besplatni trodnevni trening (edukaciju) naziva „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ koji će se održati od 22. do 24. listopada 2023. godine u Zadru u Hotelu Kolovare (Ul. Bože Peričića 14, 23000 Zadar).

Trening je usmjeren na jačanje Vijeća učenika odgojno-obrazovnih ustanova, učenje o važnosti građanske participacije mladih te o Dijalogu EU s mladima, mehanizmu dijaloga između mladih osoba i donositelja odluka, kao sastavnog dijela Europske strategije za mlade.

Cilj je treninga osnažiti ulogu i rad vijeća učenika, educirati mlade te nastavno i stručno osoblje srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova o građanskoj participaciji mladih i Dijalogu EU s mladima kako bi se povećala motivacija za njegovu provedbu i shvatila važnost uključivanja mladih u procese donošenja odluka i politika za mlade.

Trening je namijenjen predstavnicima_cama vijeća učenika odgojno-obrazovnih ustanova u dobi od 16 do 19 godina te nastavnom/stručnom osoblju odgovornom za rad svog vijeća učenika (koordinatori, voditeljice) s područja Primorske Hrvatske.

Županije koje obuhvaća Primorska Hrvatska su: Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Istarska i Dubrovačko-neretvanska.

Na trening se mogu prijaviti školski timovi koji do sada nisu sudjelovali na prethodnim, istim edukacijama organiziranim od strane Mreže mladih Hrvatske.

Pozivamo Vas da na trening prijavite svoj školski tim od dvije osobejedan predstavnik_ica vijeća učenika i jedan predstavnik_ica nastavnog ili stručnog osoblja koji radi s vijećem učenika u Vašoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Prijavu je moguće izvršiti putem sljedeće prijavnice: https://forms.gle/CdGdpgUzseGgsaoU7  najkasnije do petka, 25. listopada 2023. do 17:00 sati.

Broj sudionika_ca je ograničen na maksimalno 20 osoba, odnosno 10 školskih timova. Školski timovi će biti odabrani prema kriterijima geografske zastupljenosti, razini motivacije, jednake zastupljenosti gimnazijskih, strukovnih i umjetničkih srednjih škola, centara za odgoj i obrazovanje te srednjoškolskih učeničkih domova, te oni koji mogu sudjelovati na minimalno 90 % treninga tijekom 3 dana trajanja treninga.

Trening će voditi zaposlenice Mreže mladih Hrvatske, Srđana Šimac i Ivona Šimunović.

Po završetku treninga školski timovi bit će pozvani da prema mogućnostima sudjeluju u trodnevnoj besplatnoj radionici UPSHIFT programa kojeg provode Ured UNICEF-a za Hrvatska s partnerima.

Svim sudionicima_cama (samo za dvije osobe po školskom timu) bit će osigurani troškovi puta, smještaja (2 ili 3 noći), osvježenja i prehrane te materijali za rad tijekom trajanja trodnevnog treninga. Dodatne informacije s programom rada (infopack) bit će poslane prihvaćenim školskim timovima po završetku procesa selekcije (najkasnije 10.11.2023.).

Nadamo se kako ćete prepoznati značaj treninga „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ te prijaviti Vaš školski tim!

Za više informacija i pitanja, slobodno nam se obratite putem email-a danira@mmh.hr ili mobitela +385/91-611-3631.

 

Trening „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ se organizira u okviru projekta „Supporting young people in creating opportunities for their personal and professional growth and democratic empowerment“ kojeg provodi Mreža mladih Hrvatske uz financijsku podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.