Main unicef trening sl. brod
08.02.2023.

Poziv na trening "Vijeće učenika i građanska participacija mladih"

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske organizira trodnevni, besplatni trening naziva „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ koja će se održati od 22. do 24. 03. 2023. godine u „Hotelu Art“ Slavonski Brod (Ul. Nikole Zrinskog 44, Slavonski Brod).

Trening je usmjeren na jačanje Vijeća učenika odgojno-obrazovnih ustanova, učenje o važnosti građanske participacije mladih te o Dijalogu EU s mladima, mehanizmu dijaloga između mladih osoba i donositelja odluka, kao sastavnog dijela Europske strategije za mlade.

Cilj treninga je osnažiti ulogu i rad vijeća učenika, educirati mlade te nastavno i stručno osoblje srednjoškolskihodgojno-obrazovnih ustanova o građanskoj participaciji mladih i Dijalogu EU s mladima kako bi se povećala motivacija za njegovu provedbu i shvatila važnost uključivanja mladih u procese donošenja odluka i politika za mlade.

Trening je namijenjen predstavnicima_cama vijeća učenika odgojno-obrazovnih ustanova u dobi od 16 do 19 godina te nastavnom/stručnom osoblju s područja Istočne Hrvatske (Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija).  

Pozivamo sve zainteresirane da na trening prijavite svoj školski tim od dvije osobejedan predstavnik_ca vijeća učenika i jedan predstavnik_ca nastavnog ili stručnog osoblja koji radi s vijećem učenika u Vašoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Prijavu je moguće izvršiti putem sljedeće prijavnice: https://forms.gle/crKV6fjC2bJovnq69 najkasnije do srijede, 08.03.202. do 15:00 sati.

Broj sudionika_ca je ograničen na maksimalno 20 osoba, odnosno 10 školskih timova. Školski timovi će biti odabrani prema kriterijima geografske zastupljenosti, razini motivacije, jednake zastupljenosti gimnazijskih, strukovnih i umjetničkih srednjih škola, centara za odgoj i obrazovanje te srednjoškolskih učeničkih domova, te oni koji mogu sudjelovati na minimalno 90% edukacije tijekom 3 dana trajanja (tremomg će trajati od srijede od 11h do petka do 15h).

Na trening se mogu prijaviti školski timovi koji do sada nisu sudjelovali na prethodnim, istim edukacijama organiziranim od strane Mreže mladih Hrvatske.

Trening će voditi višegodišnje trenerice i zaposlenice Mreže mladih Hrvatske, Josipa Tukara Komljenović, mag. soc. i Srđana Šimac, mag. psych.

Po završetku treninga školski timovi bit će pozvani da prema mogućnostima sudjeluju u trodnevnoj besplatnoj radionici UPSHIFT programa kojeg provode Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI).

Svim sudionicima_cama (samo za dvije osobe po školskom timu) bit će osigurani troškovi puta, smještaja (2 noći), osvježenja i prehrane te materijali za rad tijekom trajanja trodnevnog treninga. Dodatne informacije s programom rada bit će poslane prihvaćenim školskim timovima po završetku procesa selekcije (najkasnije 13.03.2023.).

Za više informacija i pitanja, slobodno se obratite na email-a josipa@mmh.hr

Trening "Vijeće učenika i građanska participacija mladih" organiziran je u okviru projekta „ZABUM voice - Supporting young people in creating opportunities for their personal and professional growth and democratic empowerment“ kojeg provodi Mreža mladih Hrvatske uz financijsku podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.