18.09.2019.

Poziv na javnu tribinu "Rad s mladima u lokalnim zajednicama"

Podijeli:

 

Mreža mladih Hrvatske poziva sve zainteresirane da nam se pridruže na javnu tribinu  „Rad s mladima u lokalnim zajednicama“ koja će se održati u Zagrebu, 30. rujna 2019. godine s početkom u 9:30h (Hotel Academia, Ul. Ivana Tkalčića 88).

 

Cilj tribine je predstaviti rezultate projekta Rad s mladima kao pokretač lokalnih zajednica koji Mreža mladih Hrvatske provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek, ali i pokrenuti dijalog na temu rada s mladima, procesa njegove profesionalizacije u kontekstu obrazovanja osoba koje rade s mladima. Dotaknuti ćemo se izrade standarda zanimanja i kvalifikacija za osobe koje rade s mladima i mogućnostima razvoja dugoročnih programa formalnog i neformalnog osposobljavanja u području rada s mladima.

 

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Uz to, predstavit ćemo i projekt „Jačanje uloge rada s mladima u suprotstavljanju dinamikama gradova koji se smanjuju“, koji provodi Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, a na kojem je Mreža mladih Hrvatske partner. Ovaj projekt cilja kroz strateško partnerstvo istražiti ulogu koju rad s mladima ima u tzv. gradovima koji se smanjuju. U fokusu je proučavanje gradova koji se smanjuju kroz sakupljanje, analizu i usporedbu sličnosti i razlika u razvoju i politikama, posebice povezanim s radom s mladima. Ovom prilikom prezentirat ćemo inicijalne nalaze istraživanja provedenog u sklopu projekta te raspravljati o preporukama koje proizlaze iz istraživanja, a koje će biti dio priručnika „Youth Work in/for the Shrinking Cities“.

 

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz programErasmus+.

 

Prijavu za sudjelovanje možete popuniti na sljedećoj poveznici, najkasnije do srijede, 25. rujnahttps://forms.gle/HkpNMeVwgviNXuWP6

 

Program tribine:

 

9:00 – 9:30

 

Registracija sudionika

 

 

9:30 – 9:40

 

Otvaranje tribine i pozdravne riječi

 

9:40 –10:00

 

 

Rad s mladima kao pokretač lokalnih zajednica – o projektu

 

10:00 – 11:15

 

Panel rasprava: „Rad s mladima – jučer, danas, sutra“ –  dijalog o razvoju i profesionalizaciji rada s mladima

 

 

11:15 – 12:00

 

Pauza za kavu i zakuska

 

 

12:00 – 13:15

 

Jačanje uloge rada s mladima u suprotstavljanju dinamikama gradova koji se smanjuju – prezentacija projekta, istraživanja i primjera dobre prakse

 

 

13:15 – 13:45

 

Pauza za kavu

 

 

13:45 – 15:00

 

Rad s mladima za/u gradovima koji se smanjuju -

Grupni rad kroz rasprava o preporukama i razmjena iskustava

 

 

15:00 – 15:30

 

 

Rasprava i evaluacija

 

Broj sudionika je ograničen, stoga Vas molimo da se registrirate na vrijeme. Odabrani sudionici će dobiti obavijest o sudjelovanju nakon završenih prijava putem e-maila.

Događaj financijski podržava i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva putem Centara znanja za društveni razvoj. 

 

 

                                      

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.