03.02.2017.

Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) [Poziv za prijave]

Podijeli:

Škola je namijenjena svim zainteresiranima za dobivanje uvida u osnovne pojmove političke teorije. Škola je namijenjena prvenstveno za umjetnike, ali i ostale zainteresirane. Namjera je ponuditi osnovne uvide u sistemsku analizu kapitalizma i u socijalističku alternativu, uz poseban naglasak na ulogu i mjesto umjetnosti u njima.

Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) strukturirana je oko 10 koncepata/tema, u ritmu tjednih sesija (četvrtkom) uz pozvane izlagače, a trajat će 10 tjedana (od 23. veljače do 27. travnja 2017.).

TEME: umjetnost i društveni pokreti, kapitalizam i država, klasa, feminizam, ideologija, historijski revizionizam, politika pamćenja, liberalizam, socijalizam, komunizam, politika kazališta.

PREDAVAČI: Stipe Ćurković, Ivana Hanaček, Sanja Horvatinčić, Marko Kostanić, Ana Kutleša, Aleksandar Matković, Goran Pavlić, Toni Prug, Milan Radanović, Nikola Vukobratović, Vesna Vuković

Više informacija o školi te procesu prijave saznajte ovdje.

Osigurana su i  financijska sredstva za put i troškove smještaja (za tri kandidata). Rok za prijave otvoren je do 13. veljače 2017.

 

 

 

 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.