Main 1000036364
10.10.2024.

Pilotiranje treninga o online rodno uvjetovanom nasilju za radnike_ce s mladima

Podijeli:

U Kući ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske održala je dvodnevni trening o rodno uvjetovanom nasilju za radnike_ce s mladima 8. i 9. listopada 2024.
Na treningu je sudjelovalo 11 osoba koje rade s mladima, a koje su imale priliku povećati svoje znanje o online rodno uvjetovanom nasilju (OGBV), naučiti više o pravnom okviru i kako prijaviti online rodno uvjetovano nasilje. Jednako tako su tijekom treninga radnici_ce s mladima naučili kako pružiti podršku žrtvama online rodno uvjetovanog nasilja te na koje institucije i organizacije civilnoga društva ih uputiti. Poseban naglasak je stavljen na razmjenu znanja, iskustva te "tips and tricks" u radu s mladima kada dožive online rodno uvjetovano nasilje. 

Trening je vodila Nina Popović, dok je Josipa Tukara Komljenović pobliže predstavila platformu i mogućnosti web stranice "MEDUSA". 

Web stranica je namijenjena ne samo mladima, već i radnicima_cama s mladima kako bi povećali svoje znanje, ali i istu mogli koristiti u svom radu tijekom obrade teme online rodno uvjetovanog nasilja. 

Ovaj trening dio je Erasmus+ projekta pod nazivom „MEDUSA – Osnaživanje mladih i radnika_ca s mladima da prepoznaju i odgovore na cyber nasilje prevladavanjem rodnih stereotipa“ koji se provodi u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji. Cilj projekta je osnažiti mlade i osobe koje rade s mladima da prepoznaju i adekvatno reagiraju na cyber nasilje. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.