Main img 3554
14.03.2024.

Panel Rasprava o Siromaštvu Mladih: Pogled iz Različitih Perspektiva

Podijeli:

U srijedu, 7. ožujka 2024., u Odvjetničkom zboru Splitsko-dalmatinske županije, održana je panel rasprava pod nazivom "Što nas tjera na sam kraj? – Rasprava o siromaštvu mladih". Okupljeni su imali priliku dublje istražiti aktualnu temu siromaštva među mladima i potražiti odgovore na pitanje kako ga prevladati.

Sve je započelo u ugodnoj atmosferi uz registraciju uz kavu, prilika za sudionike da se međusobno upoznaju i razmjene osnovne informacije. Nakon toga, Đordana Barbarić, iz udruge MoST, održala je uvodno izlaganje. Govorila je o ključnim pojmovima i pokazateljima siromaštva mladih, pripremajući teren za dublju raspravu koja slijedi.

Prva panel rasprava bila je posvećena Gradu Splitu. Raspravljalo se o konkretnim izazovima koje mladi susreću u tom gradu te o strategijama za borbu protiv siromaštva. Predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije te stručnjaci iz relevantnih organizacija kao što su Hrvatski zavod za socijalni rad, Centri za pružanje usluga u zajednici i udruga MoSt, iznijeli su svoje perspektive i iskustva.

Nakon kratke pauze, nastavljena je rasprava s drugim panelom, usmjerenim prema širim društvenim i sustavnim pitanjima. Sudionici su raspravljali o budućnosti i o tome kako se suočiti s izazovima siromaštva među mladima u suvremenom društvu. Predstavnici SOS dječjeg sela Hrvatska, CeKaDe iz Rijeke te Mreže mladih Hrvatske, ponudili su različite perspektive i prijedloge za djelovanje.

Panel rasprava pružila je sudionicima priliku za otvoren dijalog, razmjenu iskustava i generiranje novih ideja za djelovanje u borbi protiv siromaštva mladih. Svi su pokazali veliki interes i angažman te su izrazili nadu u daljnje inicijative i suradnju kako bi se ovaj važan problem uspješno riješio u budućnosti.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.