Main srs sastanak  2
22.01.2024.

Osnovana STRUČNA RADNA SKUPINA za praćenje kvalitete implementacije strateških dokumenata u području mladih u RH

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske, kao krovna organizacija mladih u Hrvatskoj, radi na kvalitetnom razvoju i praćenju politika za mlade kako na nacionalnoj tako i na regionalnim/lokalnim razinama. Zbog toga, 18. prosinca 2023. godine osnovali smo Stručnu radnu skupinu (SRS) za praćenje kvalitete implementacije strateških dokumenata u području mladih u RH.

Kroz rad SRS-a kontinuirano i aktivno ćemo pratiti sve aspekte implementacije strateških dokumenata i ključnih procesa u području mladih na nacionalnoj razini te razini Europske unije. Uloga SRS-a uključuje pružanje procjene učinkovitosti ili neuspjeha strateških dokumenata i značajnih procesa vezanih uz mlade. Nadalje, aktivno promičemo i ukazujemo na ključnu ulogu transparentnosti, odgovornosti i učinkovitosti donositelja strateških dokumenata, kao i odgovornih dionika koji sudjeluju u provedbi procesa u području mladih. Kroz redovito izvještavanje, želimo osigurati da zainteresirana stručna i šira javnost bude informirana o aktualnostima, izazovima i potrebama u području mladih, potičući otvorenu i konstruktivnu raspravu.

Rad Stručne radne skupine koordinira Mreža mladih Hrvatske, a članovi SRS-a dolaze iz različitih područja u radu s mladima. Stručna radna skupina trenutno broji trinaest članova. Većina članova Stručne radne skupine istaknula je želju za praćenjem Nacionalnog programa za mlade (NPM) i Bonskog sustava, prepoznajući njihovu međusobnu povezanost i dopunjavajuću prirodu. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.