27.02.2019.

Održana tribina "Zagreb u strukturiranom dijalogu s mladima"

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske održala je u utorak, 26. veljače 2019. godine, tribinu pod nazivom Zagreb u strukturiranom dijalogu s mladima. Na tribini održanoj u Kući Europe okupilo se tridesetak sudionika koji su imali priliku čuti više o mehanizmu strukturiranog dijaloga te kako isti može pridonijeti razvoju lokalnih politika od važnosti za mlade. Uz prezentaciju kataloga dobrih praksi koji je osmišljen tijekom projekta, na tribini je gostovalo i četvero predstavnika institucija i udruga koji su predstavili svoja iskustva u provedbi projekata strukturiranog dijaloga na lokalnoj razini. 

 

Monika Živković iz Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Marija Koški iz Regionalnog ureda HZZ-a Osijek predstavile su projekt U čem' je problem, koji je proveden tijekom 2017. godine, a na kojem su, uz navedene institucije sudjelovali HZZ Sisak, udruga Proni, Vukovarsko-srijemska, Sisačko-moslavačka te Osiječko-baranjska županija. Cilj je bio kroz radne grupe koje su činili mladi i donositelji odluka te kroz online konzultacije mapirati koji su prioritetni problemi s kojima se mladi susreću kako bi se stvorila podloga za razvoj prikladnih mjera. 

 

Hrvoje Novak iz Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije predstavio je projekt Mladi u centru koji provodi Grad Pregrada u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor i LAG-om Zagorje-Sutla. Projektom se cilja prikupiti mišljenja i savjete mladih o tome kako oni zamišljaju centar za mlade koji se planira realizirati u gradu Pregradi 2020. godine. 

 

Uz njih, na tribini je gostovao i Nino Preložnjak iz varaždinske udruge VUK koji je predstavio projekt Baraka za dijalog koji idući mjesec započinje s provedbom. Nositelj ovog projekta je Grad Varaždin koji je u blikoj suradnji s udrugom VUK osmislio projekt u kojem će se dijalog mladih i donositelja odluka bazirati na temi prostora za mlade te prilika za sudjelovanje. Uz fizičke prostore poput centra za mlade, razmatrat će se i digitalni prostori za sudjelovanje mladih. 

 

Izlaganja je obogatila i zanimljiva rasprava sa sudioniicima tribine. 

 

Tribina je dio projekta Zagreb u srtukturiranom dijalogu s mladima koji MMH provodi samostalno, uz financiranje Grada Zagreba, Ureda za programe i projekte EU. 

 

                      

 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.