23.05.2018.

Održana redovna tematska sjednica Skupštine MMH

Podijeli:

U Zagrebu, točnije u prostorijama Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, 11. i 12. svibnja održana je redovna godišnja tematska sjednica Skupštine MMH. Uz aktualnog predsjednika MMH Josipa Miličevića otvorio ju je i bivši predsjednik platforme Tomislav Tomašević, danas istaknuti zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Delegati i delegatkinje su uz uobičajeno usvajanje godišnjih i financijskih izvještaja u punopravno članstvo MMH primili Udrugu za rad s mladima Breza te Udrugu Praktikum – centar za djecu i mlade. U kandidatsko članstvo su primljene četiri nove organizacije: Udruga Amazonas, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota (IKS), Udruga studenata grada Zaprešića te Kulturno sportski klub Kul Pong.  Iz članstva je što temeljem vlastitih zahtjeva, što temeljem statutarnih odredbi o (ne)aktivnosti izbrisano ukupno sedam članica. Nakon ove sjednice MMH broji ukupno 60 članica.

Uz gore navedeno usvojen je novi Strateški plan MMH za razdoblje od 2018. do 2020., raspravljeno je aktualno stanje u civilnom društvu i uloga Mreže u tim procesima, kao i novosti te zagovaračka pozicija vezano uz novu strategiju za mlade. I članovima Skupštine predstavljena je uspješna kampanja „Vrijedim više“, kao i kandidatura Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih. Konačno, članice su imale prilike u tematskim grupama predstaviti svoje zanimljive projekte ili otvoriti aktualna pitanja te se umrežiti s drugim organizacijama, a navedenu priliku za facilitaciju tzv. „kutaka za članice“ su iskoristili Centar za mirovne studije, Hrvatsko debatno društvo i Europski dom Dubrovnik.

Ovodišnja sjednica održana je uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te Gradske skupštine Grada Zagreba.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.