Main 2
05.10.2020.

Održana još jedna sjednica Skupštine MMH!

Podijeli:

3. i 4.10. u prostoru Velike dvorane Pogona Jedinostvo u Zagrebu održana je još jedna sjednica Skupštine MMH, druga u 2020.

Iako je prva skupština, na kojoj je ponovno izabran prijašnji predsjednik Josip Miličević, održana u svibnju u online okruženju, Skupština se odlučila još jednom sastati krajem godine kako bi se raspravile bitne stvari cijele Mreže. Tako su ovaj vikend se članice MMH iz cijele Hrvatske sastale u kombiniranom formati uživo i preko Zoom, gdje su online članice uživo uključene u sjednicu te su mogle slušati, pričati i ravnopravno sudjelovati sa svima.

Naravno, sve je organizirano pridržavajući se najviših epidemioloških standarda! (#ostanimodgovorni)

Prvi dan

Sjednicu su prvi dan otvorili predsjednik Josip Miličević te ravnateljica Pogona - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, Janja Sesar, koja je došla pozdraviti članice i ispričati im malo o Pogonu kao mješovitoj javno-civilnoj instituciji kojom zajedno upravljaju Grad Zagreb te Savez udruga Operacija grada, čiji suosnivča je i sama Mreža.

Nakon toga su članice raspravljale o bitnim unutrašnjim pitanjima Mreže te usvajanja Financijskog plana i plana rada za 2021., prije nego što su se za drugu polovicu dana podjelili_e u manje grupne sesije gdje se pričalo o nekoliko važnih aspekata rada MMH u budućnosti, što će služiti kao podloga za novi Strateški plan MMH za 2021. i dalje. Za kraju su organizirane manje formalne radioničarske sesije gdje se pričalo o iscrpljenosti pomagača i važnosti brige o sebi, o novom ciklusu Dijaloga EU s mladim, s fokusom na 9. EU Cilj za mlade te o novostima u svijetu rada s mladima (youthwork) i važnosti prepoznavanja i umrežavanja youthworkera.

Članice i tim MMH nakon toga su se odgovorno podružili_e na terasi Klub Močvara (koji drži članica MMH - Udruženje za razvoj kulture - URK) u sklopu Festivala etike.

Drugi dan

Drugi dan počeo je predstavljanjem i primanjem novih kandidatskih članica. Pa su se tako kandidirale organizacije:

Bez granica/Borders:None
Centar za karijere mladih Dubrovnik
DroNe
Hrvatski ured za kreativnost i inovacije - HUKI
Krugovi
Romska organizacija mladih Hrvatske
Turbina promjena

Organizacije su predstavile svoj rad i motivaciju za uključivanje Mreže, Skupština MMH ih je s interesom slušala i postavljala pitanja kako bi ih bolje upoznala te su potom sve jednoglasno izglasane u članstvo. Drago nam je nam je na ovom pojačanju našeg članstva i veselimo se novim suradnjama!

Nakon kratke pauze, Marijana Muhić, Voditeljica programa za mlade u UNICEF Hrvatska, predstavila je projekt koji su UNICEF i MMH razvijale od početka ove godine - Zabum Voice.

Radi se o UNICEF-ovoj međunarodnoj platformi "U-Report", koja je od danas aktivna i u Hrvatskoj, za anketiranje mladih o raznim problemima. Zabum služi kao prostor gdje mladi mogu dati svoje mišljenje o tome što im je bitno i kako razni problemi utječu na njih. Cilj je kroz skupljanje takvih podataka redovito na širokoj skupini mladih napraviti temelj za kvalitetnije zagovaranje potreba mladih prema donositeljima odluka, a omogućava adresiranje aktulanih i akutnih problema u kratkom vremenu. Na predstavljanju su sudjelovali i Josip Miličević te Ivona Eterović, članica tima MMH, koji rade na projektnoj suradnji, u koju je uključena i nova kandidatska članica MMH - HUKI.

Za kraj dana i sjednice, održali su se izbori za dva člana_ice Upravnog odbora MMH, nakon ostavki dosadašnjih članova Krune Topolskog i Stipe Nogala. Kruni i Stipi ovim putem zahvaljujemo na svom trudu i doprinosu radu Mreže i želimo im sreću u daljenjem radu! 

Za članove_ice UO-a do kraja aktualnog mandata (svibanj 2021.) kandidirali_e su se Davor Ljubenkov (ispred članice Info-zona), Kaja Pavlinić (ispred članice Varaždinski underground klub - VUK) te Leo Staković (ispred članice Volonterski centar Osijek). Kandidati_kinje kratko su se predstavili_e Skupštini, nakon čega im je Josip postavio tri pitanja da članstvo vidi kao bi kao članovi_ice UO-a potencijalno se postavili prema raznim problemima. Članstvo im je potom postavilo svoja detaljna pitanja te je usljedilo tajno glasanje.

Na kraju su za članove_ice izabrani_e Kaja Pavlinić (VUK) i Leo Staković (Volonterski centar Osijek), kojima čestitamo i veselimo se suradnji!

Davoru zahvaljujemo na kandidaturi te ga potičemo da ostane aktivan u Mreži preko Info-zone. 

Time i završnim riječima predsjednika Josipa završila je ova sjednica Skupštine.

Zahvaljujemo članicama koje su bile spremne potegnuti do Zagreba u ovim uvjetima kako bi sudjelovale uživo te svim članicama koje su strpljivo sjedile pred računalima. Također od srca zahvaljuemo Pogonu na ustupanju prostora i svoj tehničkoj podršci zbog koje smo i uspjeli ovako kvalitetno ostvariti online i offline sudjelovanje.

------------------------------------------

Ovaj događaj organiziran je u sklopu programa "Centri znanja za društveni razvoj" Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.