Main 02
05.05.2022.

Održana edukacija „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“

Podijeli:

U organizaciji Mreže mladih Hrvatska održana je edukacija „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ u Varaždinu. Edukacija je održana od 26. do 28. travnja 2022. godine za 20 sudionika_ca, predstavnika_ca vijeća učenika te nastavnog i stručnog osoblja odgojno-obrazovnih ustanova. Ukupno je sudjelovalo 10 srednjih škola s područja kontinentalne Hrvatske.

Sudionici_ce edukacije su imali prilike naučiti o pravima mladih, funkcioniranju i radu Vijeća učenika, Dijalogu EU s mladima te kako se isti provodi, načinima građanske participacije mladih u školi i lokalnoj zajednici. Kroz tri dana predavanja, vježbi, radionica, grupnog i timskog rada, sudionici_ce su poboljšali vlastita znanja, unaprijedili vještine te su također potaknuti i na uključenje u UNICEF-ov program UPSHIFT.

Trenerice edukacije su bile zaposlenice Mreže Mladih Hrvatske, Josipa Tukara Komljenović te Jovana Kepčija Pavlović. Gošće predavačice su bile: Valerija Hržica pedagoginja i Hrvoje Debeljak, predsjednik Vijeća učenika iz Srednje škole Pregrada; Valentina Gambiroža Staković iz Mreže mladih Hrvatska; Petra Pekica iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije; Sara Smojver iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Edukacija „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ je organizirana u okviru projekta „ZABUM voice - Supporting young people in creating opportunities for their personal and professional growth and democratic empowerment“ kojeg provodi Mreža mladih Hrvatska uz financijsku podršku UNICEF Hrvatska.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.