02.06.2017.

Mreža mladih Hrvatske na Fakultetu političkih znanosti diskutirala o mjerama aktivne politike zapošljavanja

Podijeli:

Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 30.5. je održana tribina pod nazivom „Od diplome do zavoda: Što nakon fakulteta?“, na kojoj su sudjelovali Darko Šeperić iz SSSH, Marin Živković iz Mreže mladih Hrvatske (MMH) i Marija Halić iz područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

 

U razgovoru sa studentima predstavnici SSSH i MMH objasnili su nedostatke i probleme postojećih mjera aktivne politike zapošljavanja, a posebno stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR), kao i zajedničke prijedloge za izmjenu postojećih mjera. Sa studentima su također razgovarali o položaju i perspektivi politologa na tržištu rada, problemima obrazovnog sustava, kao i javnih politika u Hrvatskoj općenito. Također su predstavili i zajedničku inicijativu SSSH, MMH i Matice hrvatskih sindikata „Vrijedim više“, koja se zalaže za ukidanje mjere stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, i ponovno uvođenje pripravništva kao standardnog modela ulaska mladih osoba u svijet rada.

 

 

 https://web.facebook.com/vrijedimvise/ 

 

 

Preneseno sa http://www.sssh.hr/hr/vise/nacionalne-aktivnosti-72/sa-studentima-politologije-o-zaposljavanju-mladih-i-inicijativi-vrijedim-vise-2897

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.