Main 53982852293 1e7ba1c6af o
10.09.2024.

MMH na zatvaranju 10. ciklusa Dijaloga EU s mladima

Podijeli:

Predsjednik Mreže mladih Hrvatske sudjelovao je na Europskoj konferenciji za mlade u Budimpešti koju je organizirala Mađarska u sklopu predsjedanja Vijećem Europske Unije. Konferencija se održala od 7. do 10. rujna u prostorima Bálna, kao posljednja u nizu od tri EU konferencije za mlade u okviru X. ciklusa za mlade Dijaloga Europske unije s mladima.

Konferencija je okupila preko 100 mladih iz zemlja Europske Unije i Europe koji su tijekom konferencije raspravljali o načinima na koje se ruralni mladi mogu osnažiti i podržati za aktivno sudjelovanje u društvenom i političkom životu unutar svojih država.

Podijeljeni u 10 radnih grupa koje su se sastojale od mladih delegata, predstavnika ministarstava i nacionalnih agencija, sudionici su marljivo radili na deset različitih tema vezanih uz ruralne mlade kako bi zajedničkim dijalogom došli do vrlo konkretnih mjera i preporuka za daljnje djelovanje.

Uz pomoć facilitatora i istraživača, u provedbi konferencije sudjelovali su i članovi Europskog foruma mladih, Nacionalnog vijeća mladih Mađarske i Savjetodavnog vijeća za mlade Vijeća Europe.

 

Mladi su tijekom konferencije predložili da se ruralna i udaljena područja učine življim i privlačnijim za mlade tako da:

Dokument sa zaključcima o mladima koji žive u ruralnim područjima zaokružuje da EU, nacionalni i lokalni instrumenti bi trebali biti prilagođeni potrebama, realnosti, kapacitetima i resursima mladih iz ruralnih i udaljenih područja tako da:

Iduća konferencija održat će se početkom 2024. u Lublinu u sklopu poljskog predsjedanja Vijećem Europske Unije. Cijeli dokument preporuka bit će uskoro dostupan na ovoj stranici.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.