Main yamag
20.07.2023.

"Mladi žele da ih se pita, a ne samo da ih se slika!"

Podijeli:

 

 

…jedan je od zaključaka Fokus grupe „Participacija i potrebe mladih“, provedene s mladima, organizacijama civilnog društva, stručnjacima iz područja obrazovanja i donositeljima odluka!

Fokus grupa održana je 27. lipnja 2023., u sklopu Erasmus+ projekta YAMAG “Youth and Municipality act glocal”, u kojem sudjeluje Mreža mladih Hrvatske zajedno s partnerskim organizacijama iz Italije, Španjolske i Rumunjske. Na Fokus grupi sudjelovalo je ukupno 19 osoba (2 voditeljice, 2 predstavnika_ice nositelja projekta iz Italije, 15 sudionika_ica iz ciljanih skupina).

Ostale zaključke sa Fokus grupe dostupni su u prilogu ovoga članka za preuzimanje u pdf dokumentu.

Fokus grupa dio je velikog istraživanja “Mladi u Europi danas” koje se provodi u 4 partnerske organizacije te osim Fokus grupe, obuhvaća pregled trenutnog stanja u sektoru mladih („desk research“) te UPITNIK koji ispituje stavove mladih osoba o navedenoj temi, a zajednički rezultati bit će predstavljeni u sklopu Konferencije za medije i služit će za razvoj poticajnih mogućnosti za participaciju mladih.

Sve mlade osobe od 18 do 29 godina pozivamo da se priključe našem istraživanju kroz ispunjavanje upitnika koji je dostupan klikom na sljedeći link:

UPITNIK - YAMAG - PARTICIPACIJA MLADIH

Fokus grupa je nekoliko puta spominjana u hrvatskim medijima gdje smo na nacionalnoj razini diseminirali neke od rezultata ove fokus grupe.

 

 

___________________________________________________________________________________________________

“Sufinancira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”

 

#European Union #Erasmus #confinanced by European Union
_________
"Co-financed by the European Union"

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.