Main medusa
06.04.2023.

MEDUSA – Osnaživanje mladih i radnika_ca s mladima da prepoznaju i odgovore na cyber nasilje prevladavanjem rodnih stereotipa

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske sudjeluje kao partnerska organizacija u provedbi projekta sufinanciranog u okviru Erasmus+ naziva "MEDUSA - Empowering youth and youth workers to recognize and respond to cyber violence by transgressing gender stereotypes" (hrv. MEDUSA - Osnaživanje mladih i radnika_ca s mladima da prepoznaju i odgovore na cyber nasilje prevladavanjem rodnih stereotipa).

Ekspanzija mogućnosti korištenja interneta posljednjih desetljeća, uz sve veću upotrebu online kanala za druženje i povezivanje tijekom epidemije Covid-19, rezultirala je uspostavljanjem interneta kao javnog prostora u kojem su žene i djevojčice kontinuirano ugrožene. Obrasci održavanja rodne neravnopravnosti, a time i (normaliziranja) nasilja nad ženama i djevojčicama, reproduciraju se na internetu, čak i u paralelnoj, virtualnoj stvarnosti, a to znači da će biti potrebno, ako se želimo na odgovarajući način pozabaviti problemom i relativno pravodobno baviti se prvenstveno nasiljem na internetu kroz prizmu roda, s jakim naglaskom reagirati na osvješćivanje i edukaciju mladih, koji su najveći korisnici interneta. Projektne aktivnosti projekta MEDUSA, zajedno s rezultatima projekta, pridonijet će osmišljavanju i provedbi integriranog pristupa za prevenciju i informirano djelovanje u vezi s nasiljem na internetu i rodno uvjetovanim nasiljem među mladima.

Nositeljica projekta je organizacija Gender Equality Research Institute, dok su projektni partneri Mreža mladih Hrvatske, Youth Network MaMa i CESIE. Trajanje projekta je od 1. travnja 2023. do 30. rujna 2025. Više informacija o projektu dostupno je na: Project Card, Erasmus+ Project Results Platform

Projekt MEDUSA sufinancira Europska unija. Sadržaj objave isključiva je odgovornost njezina autora i ne odražava nužno mišljenje Europske unije.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.