Main 420192199 815498703956782 5768300211326173443 n
25.03.2024.

MEĐUNARODNI TRENING ZA MLADE "GLOCAL YOUTH TOGETHER

Podijeli:

U sklopu projekta YAMAG (Youth and Municipality Act Glocal), od 19. do 24. ožujka, održali smo trening za mlade u Zadru pod nazivom "Glocal Youth Together". Na treningu je sudjelovalo 13 mladih osoba iz Rumunjske, Italije, Španjolske i Hrvatske. Fokus njihovog rada bila je izrada nacrta Glokalnog programa za mlade (GYP) - inicijative osmišljene za povećanje razine sudjelovanja mladih u razvoju aktivnog građanstva.

Ovaj program naglašava tri područja: volonterstvo, zaštitu okoliša i aktivno demokratsko sudjelovanje. Sudionici su, surađujući s vršnjacima iz Italije, Španjolske i Hrvatske, doprinosili osmišljavanju lokalnog programa koji sažima ove teme (GYP). Kroz niz radionica, interaktivnih sesija i grupnih aktivnosti, mladi su razvijali svoje ideje i prijedloge za unapređenje zajednica iz kojih dolaze, koristeći se principima glokalnog pristupa - razmišljanja globalno i djelovanja lokalno.

Tijekom trajanja treninga, sudionici su imali priliku upoznati se s različitim metodama i alatima koji mogu pomoći u mobilizaciji mladih za volonterske aktivnosti. Također su istraživali načine kako potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima, te kako integrirati ekološke inicijative u svoje lokalne zajednice.

Posebna pažnja posvećena je razmjeni iskustava i najboljih praksi među sudionicima iz različitih zemalja, čime se dodatno obogatila kvaliteta nacrta Glokalnog programa za mlade. Kroz ove aktivnosti, mladi su stekli nova znanja i vještine koje će moći primijeniti u svojim sredinama, a istovremeno su ojačali međunarodne veze i suradnju među europskim mladima.

Zaključci i preporuke razvijeni tijekom ovog treninga poslužit će kao temelj za daljnji razvoj i implementaciju Glokalnog programa za mlade (GYP), s ciljem stvaranja održivih i aktivnih zajednica koje potiču mlade na sudjelovanje i preuzimanje odgovornosti za svoj okoliš i društvo.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.