Main img 2418
06.09.2021.

Konferencija “Zajednica u centru” - društveno-kulturni centri na Baniji

Podijeli:

Pozivamo vas 16.rujna u 11 sati na online konferenciju o društveno-kulturnim centrima na Baniji, “Zajednica u centru”, koju organiziraju Mreža mladih Hrvatske, Agencija lokalne demokracije Sisak, Udruga IKS te Operacije grad.

 

Potres od 6.4 po Richteru, koji je 29. prosinca pogodio Baniju, nije uništio samo domove. Više od infrastrukture, oštetio je zajednicu ljudi koji žive u tom kraju. Uz činjenicu da su mnogi i dalje bez krova nad glavom, čak devet mjeseci kasnije, i da je brzina obnove neizvjesna, važnije je nego ikad održavati međuljudske spone koje drže zajednicu na okupu. Upravo da bi osigurali budućnost ove zajednice, želimo pružati svim Banijcima prostor da zajedno kreiraju budućnost njihove zajednice.

 

Zbog toga želimo zajedno s vama istražiti što su potrebe zajednice u Sisku i Petrinji, predstaviti što su to društveno-kulturni centri (DKC) te kako ovi zadovoljavaju te potrebe i doprinose razvoju zajednice. 

 

Također, predstavit ćemo rezultate istraživanja potreba i preporuka lokalnih zajednica te najaviti crowdfunding kampanja za osnivanje DKC-ova u Sisku i Petrinji, koja će početi 22. rujna.

 

Na konferenciji će govoriti:

- Mirela Travar, predsjednica Mreža društveno-kulturnih centara: DKC-HR 

- Barbara Marjanović, programska asistentica i koordinatorica volontera u Agenciji lokalne demokracije Sisak 

- Matea Marić, ambasadorica mogućnosti za mlade u Udruzi IKS, koje će predstaviti istraživanje potreba i preporuka građanki i građana te udruga i ustanova Siska i Petrinje

 

Moderirat će Ivona Eterović iz Mreže mladih Hrvatske

 

Konferencija će se održavati na Zoomu te je za sudjelovanje potrebno prijaviti se putem obrasca, nakon čega će vam 16. rujna ujutro biti poslana poveznica za spajanje: https://forms.gle/jrYnWsddnCzYS6jr5, dok će stream biti dostupan i preko Facebook Livea.

-------------------------------------

Projekt ''Zajednica u centru – društveno-kulturni centri kao prostori
zajedništva i solidarnosti'' je podržan sa 4.986,69 € financijske
podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških
grantova

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.