Main eye konfa
10.11.2022.

Konferencija za medije „ZERO BORDERS – European Youth Event“

Podijeli:

Konferencija za medije povodom najave Europskog događaja za mlade (European Youth Event) održana je 8. studenog 2022. godine u Kući Europe u Zagrebu, a u sklopu Europske godine mladih.

Na konferenciji o događanju „ZERO BORDERS“ (Bez granica) govorio je organizacijski tim EYE-a koji se održava u Varaždinu 25. i 26. studenog 2022.: Nino Preložnjak, voditelj organizacijskog tima, Lea Labaš, predsjednica Udruge mladih V.U.K., Leo Staković, predsjednik Upravnog odbora Leo Staković i Boris Krajinović iz Saveza izviđača Hrvatske.

Voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Violeta Simeonova Staničić osvrnula se na važnost ovakvog događanja za mlade i njihov dijalog s političarima_kama i stručnjacima_kinjama iz različitih područja. Leo Staković je dodao da ovaj događaj predstavlja krunu svih aktivnosti Europske godine mladih u Hrvatskoj i pravo je priznanje Varaždincima koji već godinama marljivo rade s mladima.

Na konferenciji je istaknuto i kako je EYE „ZERO BORDERS“ u Varaždinu jedan od najvećih i najvažnijih događaja za mlade u Europi, na kojem se očekuje sudjelovanje oko 600 mladih iz cijele Hrvatske i Europe. Mreža mladih Hrvatske je jedna od partnerskih organizacija događanja dok su nositelji Udruga mladih Varaždinski underground klub – V.U.K. i P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin. Ostali partneri su Savez izviđača Hrvatske s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom Grada Varaždina. EYE Varaždin suorganizira i financira Europski parlament.

Na EYU će se biti otvorene teme važne mladima, omogućit će se ravnopravan dijalog s donositeljima odluka, europarlamentarcima_kama, aktivistima_kinjama i stručnjacima_kinjama iz različitih područja. Događanje će omogućiti i prostor mladima da izraze svoju kreativnost, umrežavaju se i komuniciraju – bez granica, što je i glavni cilj ovog jedinstvenog događaja za mlade. No, glavna poruka programa „Zero Borders“ („Bez granica“) usmjerena je i na rušenje mentalnih i fizičkih barijera koje sprječavaju rast i razvoj na osobnoj i globalnoj razini.

Sudjelovanje na EYE-u Varaždin je besplatno i prijave su još uvijek otvorene!

Više informacija o EYE-u Varaždin dostupno je na službenoj web stanici: www.eyevarazdin.eu

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.