Main slika
17.10.2022.

Jačanje rada Vijeća učenika i građanske participacije mladih

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske je drugi puta ove godine održala edukaciju kroz koju nam je cilj bio usmjeren na osnaživanje rada Vijeća učenika. Edukacija je održana u Hi Hostelu u Zadru od 11. do 14. listopada 2022. godine za odgojno-obrazovne ustanove s područja Primorske Hrvatske.

Ukupno je 20 sudionika_ca, točnije 10 „školskih timova“, sastavljenih od učenika i učenica kao predstavnika_ca Vijeća učenika te koordinatora_ica Vijeća učenika sudjelovalo na četverodnevnoj edukaciji koju je organizirala Mreža mladih Hrvatske. Sudionici_ce su učili, razvijali vještine i znanja o radu Vijeća učenika, pravima mladih, ali i građanskoj participaciji mladih kako bismo mlade potaknuli na aktivizam u vlastitim lokalnim zajednicama. Zaključno je grupa mladih te odgojno-obrazovnih djelatnika_ca, od Pule do Dubrovnika, istaknula kako im je edukacija uvelike pomogla u umrežavanju, povezivanju, ali i motivaciji za poboljšanje rada Vijeća učenika u vlastitoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Edukaciji su vodile zaposlenice Mreže mladih Hrvatske, Valentina Gambiroža Staković i Josipa Tukara Komljenović uz administrativnu i logističku pomoć kolegice Ivone Bušić.

Edukacija „Vijeće učenika i građanska participacija mladih“ je organizirana u okviru projekta „ZABUM voice - Supporting young people in creating opportunities for their personal and professional growth and democratic empowerment“ kojeg provodi Mreža mladih Hrvatske uz financijsku podršku UNICEF Hrvatska.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.