Main visibilitypaint
21.09.2020.

Human Rights Education trening

Podijeli:

Pozivamo vas da se prijavite na Human Rights Education (HRE) trening koji su MMH i Carpe Diem prijavili preko Compass natječaja Vijeća Europe. Trening je razvijen u suradnji s Vijećem Europe te je namijenjen osobama koje aktivno rade u području zaštite ljudskih prava i koje se zalažu za obrazovanje za ljudska prava.

Obrazovanje za ljudska prava znači obrazovanje, osposobljavanje, stručno usavršavanje, širenje, informiranje, praktične aktivnosti u kojima polaznici stječu znanja, vještine, opredjeljuju se za vrijednosti, razvijaju vlastite stavove  i ponašanja, osnažuju se da doprinesu izgradnji i obrani univerzalne kulture ljudskih prava u društvu, s ciljem promicanja i zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Ciljevi treninga su:

  • osnažiti osobe koje rade s mladima za provedbu obrazovanja o ljudskim pravima i za mlade;
  • ojačati zagovaračke vještine u području zaštite ljudskih prava;
  • povezati osobe koje rade s mladima sa sličnim interesima na polju obrazovanja za ljudska prava kako bi stvorili i provoditi nove akcije i / ili projekte;
  • ojačati kapacitete Mreže i njezinih članova u zagovaranju ljudskih prava.

Trening je namijenjen osobama koje aktivno rade s mladima, a koje do sada imaju malo ili uopće nemaju iskustva rada u području obrazovanja za ljudska prava. 

Po završetku treninga, sudionici_ce bit će upoznati_e sa:

  • mehanizmima zaštite ljudskih prava i uloge Vijeća Europe u zaštiti ljudskih prava,
  • obrazovanim materijalima Vijeća Europe,
  • znanjem o obrazovanju za ljudska prava te metodama rada,
  • zagovaračkim metodama.

Predviđeno održavanje treninga je 14. – 18. listopada 2020. u Zagrebu. Osobama koje žive van Zagreba Mreža mladih Hrvatske osigurat će smještaj za vrijeme trajanja treninga, a svim sudionicima_ama bit će osigurani obroci. Trening se u cijelosti odvija na hrvatskom jeziku. Nažalost, zbog načina rada nije moguće sudjelovati online. Trening će biti organiziran uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Trening će okvirno trajati:
14.10.                 - 14:00 - 19:00
15.10. - 17.10.    - 10:00 - 19:00
18.10.                 - 09:00 - 15:00

Odabrani_e polaznici_e detaljan program rada dobit će nakon selekcije.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici do kraja petka 2.10. (produljeno). S obzirom na ograničen broj mjesta i broj prijava, možda ćemo morati ograničiti broj osoba koje sudjeluju po organizaciji.

Za sva dodatna pitanja slobodno se javite na ivona@mmh.hr

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.