21.10.2016.

H-Alter treba Vašu podršku!

Podijeli:

Oko 280 novinara sa zadnjim danom rujna ostalo je bez prihoda za život, dok je budućnost 20 neprofitnih medija neizvjesna, stoji u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva, u kojem je predsjednik HND-a Saša Leković istaknuo kako je to rezultat ukidanja programa bespovratnih potpora neprofitnim medijima Ministarstva kulture.

 

Tada je svim novinarima, urednicima i suradnicima u neprofitnom sektoru postalo sasvim jasno kako je preživljavanje, ali i potencijalno gašenje medija realnost koju živimo posljednjih pola godine.

 

Promjene nisu zaobišle ni H-Alter. U nastavku donosimo njihov apel za pomoći i podrškom svim čitateljima i čitateljicama:

 

Nakon dugih godina uređivanja portala i posvećenosti misiji H-Altera, kolega Toni Gabrić više nije glavni urednik. Toniju ostajemo zahvalni za dugogodišnji rad i predanost novinarskom poslu. Iako smo suočeni s potpunim nedostatkom financijskih sredstava za daljnji rad, naša borba za kvalitetno i profesionalno novinarstvo ide dalje.

 

Pred nama su novi izazovi za koje vjerujemo da ih možemo nadići kao što smo i prije - uz podršku čitatelja i čitateljica, suradnika i suradnica, ali i struke. Unatoč tome što  će naš rad u dogledno vrijeme biti isključivo volonterski, nadamo se da nećemo iznevjeriti očekivanja čitatelja i čitateljica, i da ćemo uspjeti iz ove borbe izaći bolji, kvalitetniji i snažniji. 

 

Valja istaknuti kako su u sličnoj situaciji brojni drugi neprofitni mediji, koji godinama doprinose razvijanju kritičke misli i brane prostor slobodne riječi u Hrvatskoj – svima nama trenutno treba podrška "izvana", ali i međusobna solidarnost i uvažavanje.

 

H-Alter postoji već jedanaest godina, i tih jedanaest godina uspona i padova guraju nas dalje, svjedočanstvo su volje za opstankom, za drugačijim bivanjem – svemu unatoč.  Pozivamo sve da nam se pridruže u borbi - da zajedno održimo i širimo prostor slobodnog novinarstva, prostor  za alternativno promišljanje života i svijeta, prostor za progresivna djelovanja.

 

Odustajanje nije bila naša opcija, gurat ćemo da tako i dalje ostane. Solidarno za slobodno novinarstvo!

 

Pomozite svojim prilogom, makar i najmanjim, da H-Alter nastavi rasti i razvijati se, na vaše i naše zadovoljstvo.

Svaki vaš prilog bit će nam dragocjen.

Pomozite nam u našem radu, i javite svojim prijateljima da učine isto.

Unaprijed hvala!

Redakcija H-Altera

 

 

Možete donirati uplatom na žiro račun HR9423400091110191182, kod PBZ, na adresu Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, Šenoina 21/1, 10 000 Zagreb.

 

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte nas putem e-maila: urednik.halter@gmail.com

 

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših donatora. Prikupljamo nužne, osnovne podatke o korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Kupcima dajemo mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.