03.04.2018.

Erasmus + ''Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene''

Podijeli:

Razdoblje provedbe: 1. siječnja 2018. – 31. listopada 2018.

 

Ukupna vrijednost projekta: 26.045,00 €

 

Iznos EU sufinanciranja (Erasmus + program): 25.045,00 €

 

Nositelj projekta: Mreža mladih Hrvatske

 

Projektni partneri: Udruga gradova, Udruga općina

 

 

Erasmus + projekt "Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene" provodit će se u Hrvatskoj od 1. siječnja 2018. do 31. listopada 2018. godine. Projekt provodi Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Udrugom općina i Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj. Projekt je utemeljen na potrebi osnaživanja provedbe strukturiranog dijaloga na lokalnoj razini s ciljem bolje implementacije preporuka s nacionalne i europske razine, a posljedično i veće uspješnosti strukturiranog dijaloga u uključivanju mladih u procese donošenje odluka i oblikovanje politike za mlade. Tijekom provedbe projekta, specifični cilj bit će informirati lokalne aktere u području mladih o mogućnostima primjene strukturiranog dijaloga u lokalnoj zajednici i financiranja projekata strukturiranog dijaloga. U projektu će izravno sudjelovati 160 sudionika, među kojima će biti predstavnici jedinica lokalne samouprave i predstavnici mladih. U sklopu projekta bit će izrađen katalog s primjerima dobrih praksi u provedbi strukturiranog dijaloga koji će biti otisnut u 4000 primjeraka, bit će organizirana 4 identična seminara o strukturiranom dijalogu i njegovoj provedbi na lokalnoj razini te sajam dobrih praksi u provedbi strukturiranog dijaloga u lokalnoj zajednici. Sve navedene aktivnosti doprinijet će informiranju ključnih dionika u sektoru mladih na lokalnoj razini o strukturiranom dijalogu te osnažiti njihove kapacitete za sudjelovanje u procesu strukturiranog dijaloga Projekt će stoga imati snažan utjecaj na poboljšanje provedbe strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj, ali i utjecati na kvalitetu kreiranja politike za mlade na svim razinama - od lokalne pa sve do europske. 

Aktivnosti koje se provode su: 4 jednodnevna seminara o strukturiranom dijalogu i njegovoj provedbi na lokalnoj razini pod nazivom ''Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici'' u gradovima Samoboru i Vodicama te općinama Suhopolju i Viškovu, održavanje sajma dobrih praksi u provedbi strukturiranog dijaloga u lokalnoj zajednici ''Zavrti lokalnu promjenu'' jednodnevno informativno događanje nacionalnog karaktera koje će privući mlade i predstavnike iz jedinica lokalnih samouprava te ostale relevantne dionike u području strukturiranog dijaloga s nacionalne razine, izrada kataloga dobrih praksi projekata financiranih sklopu Ključne aktivnosti 3 programa Erasmus + u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Projektne aktivnosti planirane su na način da će rezultirati aktivnijim sudjelovanjem mladih i predstavnika jedinica lokalne samouprave u procesima provedbe strukturiranog dijaloga na svim razinama, od lokalne pa preko regionalne i nacionalne sve do europske. Projekt će sudionicima aktivnosti približiti kako strukturirani dijalog funkcionira te koje potencijalne promjene i efekte može prouzročiti u njihovoj neposrednoj okolini te tako imati značajan utjecaj na kvalitetu njihovog života, ali i kvalitetu života svih mladih, kao krajnjih korisnika ovog projekta. Na taj način povećat će njihovu motivaciju za uključivanje i u procese provedbe strukturiranog dijaloga na drugim razinama, primjerice nacionalnoj i europskoj. 

 

Kontakt osoba: Nikola Kukec, nkukec@mmh.hr

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.