Main img 20220916 wa0033
21.09.2022.

Demonstracija inovacija „The Melting pot“

Podijeli:

Hibridno događanje „Demonstracija inovacija“ održano je 15. rujna 2022. godine u organizaciji Mreže mladih Hrvatske u prostoru Kuće ljudskih prava u Zagrebu. Događanje je održano sa svrhom promocije publikacije „Melting pot u radu s mladima i kulturnim institucijama“, ali i demonstracije digitalnih alata i metoda za rad s mladima u kulturi.

Publikacija, odnosno Booklet „Melting pot u radu s mladima i kulturnim institucijama“ sadrži kratak pregled o kulturi i radu s mladima u Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i EU. Booklet pruža informacije o digitalnom radu s mladima i navodi više od 50 digitalnih platformi, alata i metoda. Prikazani su primjeri inovativnih i kreativnih metoda u radu s mladima iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Europe, s fokusom na digitalne platforme, alate i metode. Uz to je u Bookletu navedeno i 9 inspirativnih intervjua s mladim osobama, radnicima_cama s mladima i kulturnim djelatnicima_cama, kojima je cilj motivirati i potaknuti interes za razvoj sličnih aktivnosti diljem regije i EU.

Sudionici_ce hibridnog događanja su nakon uvodnog dijela imali prilike isprobati različite inovativne digitalne alate i metode rada s mladima u kulturi, ali i šire, te sudjelovati u online raspravama s mladima, radnicima_cama s mladima te kulturnim djelatnicima_cama iz Srbije i Sjeverne Makedonije. Prikupljeni zaključci s događanja će poslužiti za daljnje smjernice i rad s mladima u kulturnim institucijama.

Predstavljanje Bookleta u obliku interaktivne demonstracije prikupljenih dobrih praksi održano je i uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz Razvojnu suradnju u podršku Centara znanja za društveni razvoj.

A sama publikacija, odnosno Booklet je kreiran u okviru “The Melting Pot” Erasmus + projekt koji spaja organizacije koje rade s mladima i kulturne institucije iz Srbije, Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije s ciljem približavanja kulturnih institucija mladima kroz stvaranje i testiranje kulturnih programa za mlade. Kroz ovaj projekt se razvijala međusektorska suradnja između mladih i kulture te su razvijene inovativne, interaktivne i inkluzivne metode i alati za rad s mladima u kulturnim institucijama, kao što se i težilo stvoriti preduvjete za profesionalizaciju radnika_ca s mladima u kulturi i zaposlenika_ca u kulturnim institucijama.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.