11.04.2017.

A što s dokazima: u kojoj je mjeri Hrvatska implementirala preporuke iz vanjske evaluacije mjera aktivne politike zapošljavanja

Podijeli:

Povodom donošenja objedinjenih mjera aktivne politike zapošljavanja pod sloganom „Od mjere do karijere“, usporedili smo preporuke iz Vanjske evaluacije mjera aktivne politike tržišta rada 2010. - 2013. i Evaluacije iskustava polaznika, mentora i poslodavaca uključenih u mjeru Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (obje evaluacije je naručilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava) s novodonesenim mjerama.

 

Nažalost, od preporuka koje se odnose na ovakav tip reforme, svega 3 preporuke su usvojene, 8 djelomično, a čak 56 preporuka ni na koji način nije usvojeno. Porazni rezultati govore kako je i ovo jedan od primjera ignoriranja dokaza i istraživanja u kreiranju politika.

 

Analizu preporuka na hrvatskom i engleskom jeziku možete naći na ovim poveznicama:

 

A što s dokazima: u kojoj je mjeri Hrvatska implementirala preporuke iz vanjske evaluacije mjera aktivne politike zapošljavanja

 

(Never) mind the evidence: how well does Croatia implement recommendations on active labour market policy based on external evaluations?

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.