Main untitled
09.05.2022.

4. Smjena – nevidljivi rad

Podijeli:

Ponosni smo partneri na projektu  “Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene”. Od početka projekta (2020.) puno je aktivnosti koje su održane, a još ih puno i slijedi do kraja.

Posebno smo ponosne na razvoj kampanje #JutrosSamStala, o kojoj možete više vidjeti OVDJE, ali i na izložbu koja je, kao produkt navedene kampanje, obišla mnoge gradove i osvijestila javnost o svakodnevnom i neplaćenom kućanskom radu koji se danas još uvijek smatra (isključivo) „ženskim“, ali i koji zapravo većinski obavljaju žene. Također, izložba je potaknula i mnoge predstavnike muškog roda da promisle koliko sudjeluju i podržavaju svoje ukućane u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova.

Izložba se održala u Rijeci (više), Osijeku (više), Križevcima (više), Zadru (više), Poreču (više) i Splitu (više).

Projektom je uspostavljena i tematska mreža „4. smjena – nevidljivi rad“ koja će i dalje zagovarati snažnije usklađivanje privatnog i poslovnog SVIH članova i članica kućanstva.

Mreža mladih Hrvatske, zajedno s nositeljima projekta Udruga B.a.b.e. organizirala je i javnu raspravu odnosno okrugli stol na kojem smo razgovarali o uvjetima, društvenim aspektima i mogućnostima za bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života s fokusom na Grad Zagreb i okolicu.

Trenutno radimo i na novim aktivnostima o kojima ćemo vas izvijestiti uskoro, a do tada ostanite u toku putem naše web stranice i društvenih mreža.

 

Nositeljica projekta je udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran., a partneri/ce na projektu su: Sveučilište u Zadru, Grad Novska, Vukovarsko-srijemska županija, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, Udruga “HERA” Križevci, Centar za građanske inicijative Poreč, Ženska udruga “IZVOR”, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, Prostor rodne i medijske kulture K-Zona te Mreža mladih Hrvatske.

Projekt traje 36 mjeseci i provodi se u Gradu Zagrebu i sljedećim županijama: Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Primorsko-goranskoj, Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj te Istarskoj županiji.

Vrijednost projekta je 3.599.941,69 HRK, od čega se iz državnog proračuna Republike Hrvatske financira 15%, a iz Europskog socijalnog fonda 85%, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (Europski strukturni i investicijski fondovi u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014.-2020.). Posrednička tijela su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.