Main h2syg logo full color  1
23.11.2022.

Partnerski sastanak KA2 projekta "How to score a Youth Goal?"

Podijeli:

Prošli tjedan sudjelovali smo na transnacionalnom partnerskom sastanku u sklopu KA2 projekta "How to score a Youth Goal?" koji se održao u Beču (Austrija) od 14.-16.11.2022., u organizaciji Austrijskog nacionalnog vijeća mladih (BJV).

Na sastanku su sudjelovali Valentina i Josip iz MMH, predstavnici partnerskih organizacija iz 3 nacionalna vijeća mladih koja u svojim zemljama također imaju ulogu koordinatora procesa Dijaloga EU s mladim (Portugal, Austrija i Njemačka), DYPALL Network iz Portugala i neovisni istraživač Ondrej Barta. Cilj sastanka bio je evaluirati dosadašnji rad i komunikaciju, planirati buduće aktivnosti te zajednički izraditi preporuke u sklopu jednog od projektnih rezultata: Mapping of policy developments and implementation practices related to the targeted European Youth Goals (IO1). 

Cilj projekta "How to score a Youth Goal?" je osnažiti participaciju mladih kroz mapiranje implementacije Europskih ciljeva za mlade u kontekstu europske i nacionalne politike, identificiranjem metoda uključivanja mladih te primjera dobre prakse, kao i kreiranjem nastavnih planova i programa za praktičare i kreatore politika za mlade kako bi to znanje mogli prenijeti u praksu. Ovakav tip cjelovitog pristupa temi sudjelovanja mladih, kroz povezanost istraživanja, politike i prakse pridonijet će uspješnoj provedbi Europske strategije za mlade (2019.-2027.). Rezultati ovog projekta imat će transnacionalni učinak, obzirom na odvijanje ciklusa EUYD-a u okvirima predsjedanja triju država članica Vijećem Europske unije.

 

Ukupna vrijednost projekta "How to score a Youth Goal?" iznosi 274.032,00 EUR, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Erasmus+ programa.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.