Projekti

Veliki projekt za mali Ilok

Razdoblje provedbe:

Nositelj projekta

Udruga mladih Ilok “Volja”

Donatori

Active Citizens Fund - Iceland Lichtenstein Norway

Acf

O projektu

Projekt je usmjeren na razvoj lokalnih udruga i mladih u gradu Iloku. Udruge grada Iloka želimo potaknuti na češće i aktivnije prijavljivanje projekata te na zapošljavanje mladih kako bi mladi aktivno sudjelovali u zajednici. Kroz razne projektne aktivnosti (edukacije i mentorsku podršku partnera “Mreže mladih Hrvatske”) namjeravamo pomoći udrugama da unaprijede svoj rad i povećaju svoju transparentnost, a mladima, kao ranjivoj skupini našega grada, pružit ćemo veću podršku za sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Planiranim edukacijama, koje će se održavati u gradu Iloku, predstavnicima udruga omogućit ćemo veću informiranost o dostupnim izvorima financiranja, unaprijediti njihov rad kroz stečena znanja i kompetencije za prijavu i provođenje projekata te će se češće prijavljivati na natječaje, a posebnu pažnju usmjeriti ćemo na zapošljavanja mladih i umrežavanje s drugim udrugama iz Hrvatske. Također, otvorit ćemo fizički i virtualni Infocentar, pod nazivom Info-krug, gdje će sve udruge, mladi i svi ostali svakodnevno moći pronalaziti nove aktualne natječaje, razne obavijesti i aktivnosti, te važne informacije.


Pozitivne promjene za mlade bit će osnaživanje, usmjeravanje i samoostvarenje pojedinca kroz doprinos u zajednici, zapošljavanje preko udruga, (stvaranje novih prilika u nerazvijenom i depriviranom području) stjecanje znanja, kompetencija i samopouzdanja u prijavu i
provedbu željenih projekata. Vrijednosti ovog projekta su učlanjenje Udruge mladih Ilok „Volja” u Mrežu mladih Hrvatske; Infocentar koji će ostati aktivan i nakon provedbe projekta gdje će postojati mogućnost stalnog ažuriranja novih informacija, a ostale vrijednosti projekta bit će vidljive nakon provedbe, kroz projektne prijave lokalnih udruga s partnerima iz drugih gradova Hrvatske, kao i kroz povećanje broja zaposlenih preko udruga.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.