Projekti

Mladi u kompasu

Razdoblje provedbe:

Nositelj projekta

Mreža mladih Hrvatske

Partneri

Udruga mladih Invictus i Hrvatsko debatno društvo

Img 20220119 wa0000 Hdd logo

Donatori

Središnji državni ured za demografiju i mlade

Demografija logo jpg vertikalno  002

O projektu

Projekt „Mladi u kompasu“ usmjeren je mladima i osobama koje rade s mladima na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i okolnih mjesta, a temelji se na pristupu zasnovanom na ljudskim pravima, s naglaskom na prava mladih. Projektom će se mladima omogućiti stjecanje znanja, vještina i stavova nužnih za preuzimanje odgovornosti i prakticiranje uloga angažiranih i samostalnih građana, odnosno osnažiti ih za provedbu inicijativa u lokalnim zajednicama.
Centralne aktivnosti projekta podrazumijevaju provedbu programa neformalnog obrazovanja temeljenih na propitkivanju, razumijevanju i prakticiranju prava mladih, osnaživanju vrijednosti demokracije, solidarnosti i tolerancije, aktivnosti inicijativa mladih u zajednici i aktivnosti usmjerene na sudjelovanje mladih kroz javno progovaranje o problemima s kojima se susreću u zajednici.
Aktivnosti su usmjerene mladima, osobama koje rade s mladima i organizacijama mladih i za mlade. Ukupno trajanje projekta je 10 mjeseci, od 1. siječnja do 31. listopada 2022. godine.

Projekt „Mladi u kompasu“ provode korisnici Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Udrugom mladih Invictus i Hrvatskim debatnim društvom. Ovaj projekt je proveden uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 79.687,50 kn.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.