Projekti

How to score a Youth Goal

Razdoblje provedbe:

2021. - 2024.

Nositelj projekta

Mreža mladih Hrvatske

Partneri

DYPALL NETWORK: ASSOCIACAO PARA O DESENVOLVIMENTO DA PARTICIPACAO CIDADA, Ondrej Barta, DEUTSCHER BUNDESJUGENDRING (DBJR) i CONSELHO NACIONAL DE JUVENTUDE ASSOCIACAO (CNJ)

Cropped dypall network full logo blue 01 1 Cropped logo 300x78 1200px dbjr logo 4c.svg Conselho nacional de juventude logo

O projektu

Cilj ovog projekta je osnažiti participaciju mladih kroz mapiranje implementacije Europskih ciljeva za mlade u kontekstu europske i nacionalne politike, identificiranjem metoda uključivanja mladih te primjera dobre prakse, kao i kreiranjem nastavnih planova i programa za praktičare i kreatore politika za mlade kako bi to znanje mogli prenijeti u praksu. Ovakav tip cjelovitog pristupa temi sudjelovanja mladih, kroz povezanost istraživanja, politike i prakse pridonijet će uspješnoj provedbi Europske strategije za mlade (2019.-2027.).

Odabirom Europskih ciljeva za mlade (YG) kao sveobuhvatnog okvira projekta odgovaramo na želje i potrebe gotovo 50.000 mladih koji su aktivno pridonijeli njihovom stvaranju.

Partnerski konzorcij ovog projekta uključuje 4 nacionalna vijeća mladih koja u svojim zemljama imaju ulogu koordinatora procesa Dijaloga EU s mladima u svojim zemljama. Svaka partnerska organizacija ističe kako je najslabija točka EUYD (European Youth Dialogue) procesa – implementacija njegovih rezultata. Kako su Ciljevi za mlade jedan od najpoznatijih rezultata EUYD procesa, želimo ubrzati njihovu provedbu kroz ciljeve našeg projekta.

Rezultati ovog projekta imat će transnacionalni učinak, obzirom na odvijanje ciklusa EUYD-a u okvirima predsjedanja triju država članica Vijećem Europske unije.

Također, svaka partnerska organizacija, a ujedno i Nacionalno vijeće mladih, okuplja veliki broj organizacija članica koje su aktivne na lokalnoj ili regionalnoj razini, što znači da postoji veliki potencijal za okupljanje različitih praksi, ali i velika prilika za širenje rezultata prema pojedincima, organizacijama i institucijama koje ih mogu koristiti.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.