Projekti

Empowering youth and youth workers to recognize and respond to cyber violence by transgressing gender stereotypes (MEDUSA)

Razdoblje provedbe:

2023. - 2025.

Nositelj projekta

IPES - Inštitut za proučevanje enakosti spolov

Partneri

Mladinska mreža MaMa, CESIE (European Centre of Studies and Initiatives ) i Mreža mladih Hrvatske

Mama logotip 160x160 Cesie Mmh

Donatori

Erasmus +

1454410840 eu flag erasmus  vect pos

O projektu

Projektne aktivnosti projekta MEDUSA, zajedno s rezultatima projekta, pridonijet će izgradnji i provedbi integriranog pristupa za prevenciju i informirano djelovanje u vezi s online nasiljem i rodno uvjetovanim uznemiravanjem među mladima. Utemeljena na načelu rodne ravnopravnosti, MEDUSA inherentno ima za cilj promicati inkluzivnost i različitost među mladima i radnicima_cama s mladima kroz niz aktivnosti podizanja svijesti, edukacije i drugih preventivnih aktivnosti, koje ujedno jačaju međunarodni aspekt svijesti o problemu online nasilja. Iz središta sjecišta navedenih prioriteta nastala je i projektna ideja koja s jedne strane omogućuje dugoročnu promjenu ponašanja, razmišljanja i djelovanja mladih, a s druge strane mladima odmah nudi radnicima_cama s mladima i donositelja političkih odluka preporuke za učinkovito djelovanje u području prepoznavanja i prevencije rodno uvjetovanog nasilja i uznemiravanja na internetu. Inkluzivnost i različitost su tako integrirane u projekt na najširi mogući način, jer samo siguran život (online), koji nije omeđen ograničenim mogućnostima koje nastaju i održavaju se zbog nejednakih odnosa moći među rodovima, može ponuditi muškarcima i ženama jednako demokratsko iskustvo.

Projekt MEDUSA bavi se cyber nasiljem među mladima kroz prizmu roda. Njegovi glavni ciljevi su:

Projekt MEDUSA će:

Nositelj projekta je udruga IPES iz Maribora (Slovenia), dok su ostale partnerske organizacije Mreža mladih Hrvatske (Hrvatska), Mladinska mreža Mama (Slovenia) i CESIE (Italija). 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.