• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

17.08.2018.

Razvijen alat “Stormly” u sklopu projekta European Wide Web of Youth Work


U okviru projekta “European Wide Web of Youth Work”, a kojeg financira Europska komisija kroz program Erasmus+ izrađen je alat Stormly, koji se može nadodati na Moodle platformu za učenje i time uvesti dion neformalnog obrazovanja u online edukaciju.

‘Stormly’ je dodatak za Moodle platformu. Osmišljen je na način da se može koristiti kao online flipchart na koji se stavljaju virtualni ljepljivi papirići (tzv. sticky notes). U području rada s mladima – a pogotovo u osposobljavanjima uživo – treneri često koriste i flipchart i ljepljive papiriće. Zahvaljujući ovom dodatku, omogućeno je da se u Moodleu dodaju bilješke, piše po njima, pomiče po ekranu te da ih se ukloni ukoliko je potrebno. Sami sudionici/ce, ali i treneri mogu sudjelovati i pomicati papiriće po ekranu. Jednostavnost korištenja alata omogućuje neiscrpne mogućnosti, ovisi o temi osposobljavanja.

Njegove funkcionalnosti omogućavaju da se metode poput oluje ideja, diskusija, grupnog rada i ostale metode dijeljenja informacija koriste na jednostavan način. Alat povećava interaktivnost i potiče aktivno sudjelovanje sudionika/ca. Radi se o inovativnom i novom alatu za Moodle zajednicu i pruža nova iskustva osobama aktivnim u radu s mladima te trenerima koji provode mrežna osposobljavanja.

Alat je besplatan za korištenje, a može se preuzeti sa sljedeće poveznice: https://drive.google.com/file/d/1CTLc40wUg2lbGsYdR9m9cLyggJBC2YCn/view?usp=sharing

 


 
Podijeli zanimljivost sa društvom: