• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2020. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

15.03.2013.

Poziv na trening "O – pravo na Obrazovanje"


 

Mreža mladih Hrvatske poziva zainteresirane pripadnike/ce Romske zajednice na sudjelovanje na treningu pod nazivom "O – pravo na Obrazovanje". Trening se održava u sklopu programa "Abeceda prava mladih Roma: O – Pravo na Obrazovanje" u partnerstvu s organizacijama Hrvatsko debatno društvo i udrugom HERMES, financiran od strane Mreža fondacija Otvoreno društvo. Trening će se održati od 3. do 7. travnja 2013. godine u Zagrebu. Troškove smještaja, hrane i prijevoza snosi organizator treninga. Smještaj će biti osiguran u Omladinskom hostelu Zagreb. Sudionici su obavezni sudjelovati čitavo vrijeme trajanja treninga. 
 
Trening će okupiti 15 mladih Roma i Romkinja iz svih dijelova Hrvatske. Teme o kojima će se diskutirati u sklopu treninga su sljedeće: položaj mladih u društvu, identitet, socijalna isključenost, medijska edukacija i tehnika debate. Koristiti će se metode neformalnog obrazovanja. Polaznici/ice će imati priliku steći vještine rada sa mladim ljudima te načine, oblike i potrebne vještine za aktivno sudjelovanje u društvu. U sljedećim fazama projekta polaznici/ice će imati priliku sudjelovati kao asistenti/ce treneri/ice u organiziranju i održavanju poludnevnih radionica u Međimurju u svibnju i lipnju ove godine. 
 
Ukoliko si mlad/a Rom/kinja, imaš između 16 i 30 godina i želiš doprinijeti promjenama u društvu i kasnije raditi s drugim mladima, ispuni prijavni obrazac, pošalji ga na bojan@hdd.hr do 27. ožujka. Obavijestiti ćemo sve prijavljene o konačnoj listi primljenih mladih na trening do 29. ožujka. 
 Podijeli zanimljivost sa društvom: