• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

24.01.2019.

Održana završna konferencija projekta „Mladi, PoZOR!“


Tijekom vikenda 19. i 20. siječnja u Stubičkim Toplicama održana je završna konferencija projekta „Mladi PoZOR: glas mladih radnica i radnika u izmjenama radnog zakonodavstva“ financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe EU kroz program Erasmus+. Konferenciju su organizirali MMH, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju/BRID te Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Hrvatske/SSSH, a okupila je 50-ak mladih radnica i radnika, sindikalista i sindikalistica te aktivistica i aktivista.

Tijekom dva dana sudionicu su imali priliku čuti različite kvalitativne i kvantitativne podatke o položaju mladih na tržištu rada u Hrvatskoj, a rasprave koje su uslijedile bile su zanimljive i sadržajne. Veliku ulogu u tome imala je činjenica da je konferencija okupila sudionike različitih interesa, koji dolaze iz različitih sredina te je bila jedna od rijetkih situacija u kojoj su mladi sindikalisti mogli upoznati aktiviste iz organizacija civilnog društva i obrnuto.

Kroz grupni rad usmjeren na promišljanje o različitim problemima, ali i analiziranje te vlastito osmišljanje medijskih kampanja ili sindikalno-aktivistički akcija, pokazalo se da mladi imaju duboko razumijevanje za društvene procese te koju ulogu u socijalnoj državi imaju sindikati i radnička prava. Posebno je kao problem prepoznat manjak sindikalnog organiziranja mladih kao i općenito potreba veće razine informiranja cjelokupnog društva o važnosti zaštite radničkih prava.

Sudionici su istaknuli da im je ova konferencija bila izvrsna prilika za umrežavanje, ali i učenje o području zaštite radničkih prava mladih ljudi kao i uloge koju mladi imaju u društvu pa time i na tržištu rada. Također, naglasili su kako je potrebno više ovakvih prilika jer ni sustav formalnog obrazovanja ni mediji uglavnom ne pružaju dovoljno informacija o ovoj temi.

Mreža nastavlja suradnju s BRID-om kao i Sekcijom mladih SSSH kroz zajedničku inicijativu „Vrijedim više“.

 

 Podijeli zanimljivost sa društvom: