• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

15.10.2018.

Održan trening za članove Savjeta mladih “Utjecaj Savjeta mladih na oblikovanje EU politika kroz strukturirani dijalog s mladima”


Mreža mladih Hrvatske je, ispred Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog s mladima, prošlog tjedna, od 10. do 13. listopada održala trening za članove Savjeta mladih u Varaždinu. 

Dvadesetak članova Savjeta mladih iz cijele Hrvatske kroz četiri dana upoznali su se s procesom i metodologijom strukturiranog dijaloga kroz stručno vođeni trening. Uz teorijsku podlogu o strukturiranom dijalogu i njegovoj primjeni na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te politikama za mlade, sudionici su se okušali u raznim metodama provođenja konzultacija (fokus grupe, online upitnici, video materijali) te simulaciji rada gradskog vijeća. Razvili su i konkretne ideje kako novostečena znanja mogu primijeniti u idućem ciklusu strukturiranog dijaloga.

Uz to, Mario Žuliček iz Udruge gradova okupljenima je prezentirao više o samoj ulozi i zadaćama Savjeta, a Nino Preložnjak, voditelj kandidature grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021. godine, ispričao je više o tom procesu, kako je tekao, kakva je bila suradnja s lokalnim tijelima te što se planira napraviti ukoliko Varaždin osvoji ovu titulu. U petak se putem Skypea sudionicima obratila i Tanja Herceg, predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH, koja je predstavila planove Savjeta za poboljšanje suradnje s članovima lokalnih Savjeta te ohrabrila prisutne za veću participaciju.

 

Trening je sufinanciran sredstvima Erasmus+ i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

 

 

                            

                           

 

 

 

 

                     
Podijeli zanimljivost sa društvom: