• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

27.07.2018.

Objavljen priručnik #SkillMe s primjerima radionica iz građanskog odgoja i obrazovanja


U sklopu projekta “European Wide Web of Youth Work” kojeg u Hrvatskoj provodi Mreža mladih Hrvatske, objavljen je priručnik #SkillMe, a bavi se temom neformalnog učenja.

 

Ovaj priručnik namijenjen je početnicima koji provode radionice za mlade u svakodnevnom radu, a nastao je kao rezultat online treninga #SkillMe koji se provodio tijekom veljače i ožujka 2018. godine. Kao takav, prepun je primjera i ideja koje svako može koristiti u svom radu. I ono što je najvažnije, svi primjeri i ideje sastavljeni su od zadataka i zadaća koje su sudionici online treninga napravili i osmislili.

 

#SkillMe se sastoji od ukupno 5 modula kroz koje ćete biti bolje  upoznati s neformalnim obrazovanjem te će vas priručnik voditi i savjetovati kako osmisliti, organizirati, provesti i evaluirati vaše radionice.

 

Vrijedan resurs unutar priručnika su svakako i primjeri radionica koje su osmislili polaznici/ce online treninga. One su podijeljene u nekoliko kategorija: volontiranje, ljudska prava, prevencija nasilja, zdravi stilovi života, kreativne radionice i razvijanje vještina. Radionice predstavljaju bogat izvor tema građanskog odgoja i obrazovanja te se mogu upotrijebiti istovremeno u neformalnom i formalnom obrazovnom sustavu.

 

Priručnik je dostupan za preuzimanje ovdje.

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: