• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

07.04.2015.

Najava za događaje u Tjednu jednakosti


Projekt ''U ime jednakosti''

Financirano sredstvima Europske unije

 

Sljedeći tjedan, od  13. do 17. travnja nekoliko nevladinih organizacija (Info Zona, Udruga Cinaz, Udruga Migra, Udruga RICZM „UMKI“ i Udruga ZUM) obilježava Tjedan jednakosti u kojemu će organizacije mladih i za mlade diljem Hrvatske doprinijeti osvještavanju građana i građanki o važnosti razumijevanja i uvažavanja različitosti svih vrsta te međusobnog učenja jedni od drugih. Tjedan jednakosti će zaživjeti u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Donjem Miholjcu a organiziran je u okviru projekta U ime jednakosti Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske i Cenzure Plus.

 

 

Udruga Info zona će u Splitu organizirati predavanje Ivana Bogdanovića, „Kako se ponašati u društvu osoba s invaliditetom“. U toku tjedna će biti postavljena izložba fotografija na temu jednakosti, prikazan kratkometražni dokumentarni film koji je nastao na radionici izrade dokumentarnog filma, biti će prezentirane ilustracije polaznika tečaja izrade ilustracija koje su napravljene u svrhu Tjedna jednakosti te će se čitati kratke priče na temu jednakosti koje su također nastale u pripremi Tjedna. Ima ponešto za svakoga.

 

U Rijeci Udruga Regionalni info centar za mlade Rijeka – UMKI će se u Tjednu jednakosti  baviti problemom diskriminacije Roma.  Upoznavanje romske kulture te povezivanje Roma i ne-Roma ostvarit će se organizacijom nogometnog turnira u romskom naselju, izložbom fotografija koje su nastale za vrijeme drugih aktivnosti  te prezentacijom tradicionalne romske glazbe.

 

Udruga ZUM će u Puli organizirati javne akcije gdje će mladi aktivisti i aktivistkinje prerušeni u razne likove iz prošlosti (Betty Friedan, Rose Parks, Luthera Kinga,  Miep Gies, Brende Howard...) dočarati posljedice diskriminacije na osobe i društvo u cjelini. Zadnjeg dana Tjedna jednakosti, Udruga ZUM će prikazati kratki film koji je nastao snimanjem spomenutih aktivnosti u Puli tijekom Tjedna jednakosti.

 

U Zadru, Udruga Cinaz je usmjerila aktivnosti Tjedna jednakosti na podizanje svijesti u javnosti o problemima i potrebama mladih iz sustava alternativne skrbi. Udruga Cinaz organizirat će aktivnosti poput tribine o volontiranju u Domu za nezbrinutu djecu, izrade mozaika, bojanja ograde Doma, sportskog turnira te koncerta. 

 

U Donjem Miholjcu, Udruga Migra u sklopu Tjedna jednakosti organizira kreativne radionice, dane društvenih igara te međugeneracijski koncert. Zamisao udruge Migra jest pronaći zajedničke točke interesa između svih generacija, te tako organizirati slobodno vrijeme svojih sugrađana da se na istom mjestu nađu osobe svih dobi.

 

Molimo Vas da popratite događaje u određenom gradu.

 

Kontakt osobe:

 

Patrik Lazic, patrik.lazic@gmail.com>, Udruga ZUM, Pula


Ivan Ronta, ivan.ronta@gmail.com, Udruga Migra, Donji Miholjac


Samir Rizvić, samir.ri@gmail.com, Udruga RIZCM „UMKI“, Rijeka


Maja Karačić, maja@infozona.hr, Info zona, Split


Morana Rogić, udrugacinaz@gmail.com, Udruga Cinaz, Zadar

 

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: