• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

02.06.2017.

Mreža mladih Hrvatske na Fakultetu političkih znanosti diskutirala o mjerama aktivne politike zapošljavanja


Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 30.5. je održana tribina pod nazivom „Od diplome do zavoda: Što nakon fakulteta?“, na kojoj su sudjelovali Darko Šeperić iz SSSH, Marin Živković iz Mreže mladih Hrvatske (MMH) i Marija Halić iz područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

 

U razgovoru sa studentima predstavnici SSSH i MMH objasnili su nedostatke i probleme postojećih mjera aktivne politike zapošljavanja, a posebno stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR), kao i zajedničke prijedloge za izmjenu postojećih mjera. Sa studentima su također razgovarali o položaju i perspektivi politologa na tržištu rada, problemima obrazovnog sustava, kao i javnih politika u Hrvatskoj općenito. Također su predstavili i zajedničku inicijativu SSSH, MMH i Matice hrvatskih sindikata „Vrijedim više“, koja se zalaže za ukidanje mjere stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, i ponovno uvođenje pripravništva kao standardnog modela ulaska mladih osoba u svijet rada.

 

 

 https://web.facebook.com/vrijedimvise/ 

 

 

Preneseno sa http://www.sssh.hr/hr/vise/nacionalne-aktivnosti-72/sa-studentima-politologije-o-zaposljavanju-mladih-i-inicijativi-vrijedim-vise-2897

 Podijeli zanimljivost sa društvom: