• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

11.04.2017.

A što s dokazima: u kojoj je mjeri Hrvatska implementirala preporuke iz vanjske evaluacije mjera aktivne politike zapošljavanja


Povodom donošenja objedinjenih mjera aktivne politike zapošljavanja pod sloganom „Od mjere do karijere“, usporedili smo preporuke iz Vanjske evaluacije mjera aktivne politike tržišta rada 2010. - 2013. i Evaluacije iskustava polaznika, mentora i poslodavaca uključenih u mjeru Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (obje evaluacije je naručilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava) s novodonesenim mjerama.

 

Nažalost, od preporuka koje se odnose na ovakav tip reforme, svega 3 preporuke su usvojene, 8 djelomično, a čak 56 preporuka ni na koji način nije usvojeno. Porazni rezultati govore kako je i ovo jedan od primjera ignoriranja dokaza i istraživanja u kreiranju politika.

 

Analizu preporuka na hrvatskom i engleskom jeziku možete naći na ovim poveznicama:

 

A što s dokazima: u kojoj je mjeri Hrvatska implementirala preporuke iz vanjske evaluacije mjera aktivne politike zapošljavanja

 

(Never) mind the evidence: how well does Croatia implement recommendations on active labour market policy based on external evaluations?

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: